Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 May 2017
Artikel delen

Robots moeten Nederland aan het lezen krijgen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  'Ik, robot' van de Amerikaan Isaac Asimov (1920-1992) is het boek van de komende editie van Nederland Leest, de jaarlijkse campagne om iedereen aan het zelfde boek te krijgen en er gesprekken over te ontlokken. Voor leerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar staat Cyberboy van Tanja de Jonge centraal.

  Het motto van de campagne is 'Lees de toekomst'. Daarom wordt 'Ik, robot' in november door de bibliotheek cadeau gedaan aan alle lezers, leden en niet-leden. Tijdens Nederland Leest leest en praat heel Nederland mee over een bepaald thema en dus ook kinderen. Na het grote succes van vorig jaar staat tijdens de juniorcampagne van Nederland Leest 2017 de spannende pageturner Cyberboy van Tanja de Jonge centraal. In Cyberboy, dit jaar genomineerd voor de Jonge Jury, speelt robotica een belangrijke rol. Wanneer is iemand nog een mens en wanneer een machine? Een even spannend als verrassend boek dat gegarandeerd in de smaak valt bij leerlingen van 10 tot en met 14 jaar. De bibliotheek deelt, in samenwerking met De Bibliotheek op school voor deze campagne het boek uit op (basis)scholen in heel Nederland.

  De schrijver en biochemicus Isaac Asimov publiceerde tussen 1940 en 1950 negen sciencefictionverhalen die aansluitend werden gebundeld in 'Ik, robot'. Het is een vertelling over een psycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven waarin ze veel met robots heeft gewerkt. "Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel'', zegt de organisatie van Nederland Leest.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS