Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
30 June 2011
Artikel delen

Rotterdam en Groningen beste websites hoger onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Hogeschool Rotterdam en de Rijksuniversiteit Groningen hebben de beste websites van het Nederlands hoger onderwijs. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark door Strategy on Demand en ScienceGuide, die werd gepresenteerd op de Dag van de Excellentie in Den Haag. De winnaar van vorig jaar, Hogeschool Utrecht, eindigde dit jaar op de 17e plaats.

  De Hogeschool Rotterdam is volgens de benchmark niet alleen de winnaar binnen het hbo, maar van het hele hoger onderwijs. Van de 55 websites van hogescholen en universiteiten eindigde de HAN Hogeschool als tweede. Op de derde plek staat de Rijksuniversiteit Groningen. Daarmee is de Groningse universiteit de winnaar in de categorie wo. De tweede en derde plaats in deze categorie voor de Vrije Universiteit en de Technische Universiteit Delft.

  De benchmark van de websites van 55 hoger onderwijsinstellingen is gebaseerd op een kritische analyse van vijf criteria voor de kwaliteit en bruikbaarheid van deze sites. De inhoud, bereikbaarheid, vormgeving, interactiviteit en techniek zijn getoetst aan de hand van oordelen van 50 studenten en een expertteam van Strategy on Demand en ScienceGuide. De betrokken studenten waren zowel afkomstig uit het hbo als het wo.

  De verschillen in oordeel tussen beide segmenten van het hoger onderwijs blijken klein. Toch is er een belangrijk verschil in de benchmarking merkbaar. Deze zit met name in verbeteringen ten opzichte van de beoordelingen die vorig jaar van de hogescholen werd gegeven. Vergeleken met vorig jaar zijn veel hbo-websites vernieuwd, waaronder die van de Hogeschool Rotterdam, en daardoor sterk vooruit gegaan op het punt van bereikbaarheid en de kwaliteit van de inhoud. Daar scoren ze ook beter dan de universiteiten. De universiteiten daarentegen halen betere resultaten bij de technische kwaliteit van hun websites.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS