Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 April 2016
Artikel delen

Rotterdam is onderwijsstad van het jaar

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  otterdam is vanaf 1 oktober 2016 Onderwijsstad van het Jaar. De Maasstad neemt het stokje over van Dordrecht. De Toetsingscommissie van de Stichting Nationale OnderwijsWeek, onder leiding van prof. drs. Dolf van Veen, kiest voor Rotterdam omdat het onderwijsbeleid het resultaat is van nauwe samenwerking tussen de gemeente en leraren, scholen en schoolbesturen. 

  Het onderwijsbeleid 'Leren Loont! biedt scholen grote vrijheid om te komen tot hogere onderwijsresultaten. Scholen kiezen zelf hoe ze vandaag beter onderwijs geven dan gisteren, en hoe het morgen nog beter kan,' aldus Hugo de Jonge, wethouder onderwijs in Rotterdam. De Toetsingscommissie is onder de indruk van de wijze waarop de leraar in Rotterdam centraal staat. Het onderwijsveld en de gemeente werken samen in leerlingen het best mogelijke onderwijs te bieden. Het is niet toevallig dat er een stijgende lijn in de Rotterdamse onderwijsresultaten zichtbaar is. De leraar maakt hierin het verschil.
   
  Rotterdam wil het onderwijsjaar aangrijpen om onderwijsvernieuwing verder tot stand te brengen onder het motto: Bouwen aan de toekomst. Als Onderwijsstad is Rotterdam het komende jaar het ‘living lab’ waar onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en andere partijen uit binnen- en buitenland werken aan toekomstgericht onderwijs. De gemeente organiseert een serie (inter)nationale evenementen op het gebied van onderwijsvernieuwing, onderwijshuisvesting, voorschoolse educatie en innovatie. Leraren kunnen onder meer bij elkaar een kijkje in de keuken nemen tijdens Onderwijssafari’s en Rotterdam lanceert een toolkit techniekonderwijs voor het primair onderwijs. Met ingang van schooljaar 2016/2017 start Rotterdam met de Erasmus Excellentie Leergang voor de meest ambitieuze leraren en is er een leerroutekaart met een overzicht van de opleidingsmogelijkheden. 
   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS