Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 June 2013
Artikel delen

Ruim 21.000 exemplaren Bosatlas van de Energie gratis naar onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Deze week ontvangen alle scholen voor het voortgezet onderwijs in Nederland een cadeau: een pakket met vijftien exemplaren van De Bosatlas van de energie. Aan het begin van het nieuwe schooljaar volgt een speciaal lessenpakket bij deze atlas.

  Nederland energieland
  Nederland heeft een rijke energiegeschiedenis. Sinds de Gouden Eeuw danken we een flink deel van ons economisch succes aan royale voorraden turf, steenkool, aardolie en aardgas in eigen bodem. Dat succes duurt voort tot vandaag de dag: de energie-industrie produceert ieder jaar voor tientallen miljarden euro’s en houdt tienduizenden mensen aan het werk. Ook voor de toekomst van ons land is energie belangrijk. Dankzij de ligging aan zee, de sterke positie van de zeehavens en de aanwezigheid van gas en een gasinfrastructuur heeft Nederland een uitstekende uitgangspositie als Europees energieknooppunt, onder meer voor aardgas, biomassa en windenergie. Op basis van historische bronnen, actuele gegevens en toekomstscenario’s brengt deze atlas verleden heden en toekomst van energie in Nederland in beeld.

  De Bosatlas van de energie
  De atlas is november jl. verschenen. Er zijn reeds meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Dankzij de steun van een negental bedrijven en overheidsinstellingen krijgen alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland de beschikking over een set van vijftien exemplaren, bestemd voor gebruik in de aardrijkskundeles.

  Lessenreeks

  Energie is een belangrijk thema in het aardrijkskundeonderwijs, en de atlas is daarmee een waardevolle informatiebron voor docenten en leerlingen. Hoogleraar onderwijsgeografie Joop van der Schee van de Vrije Universiteit Amsterdam, tevens vertegenwoordiger van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap voor het aardrijkskundeonderwijs, ontwikkelt met zijn medewerkers een lessenreeks die leerlingen in het voortgezet onderwijs wegwijs gaat maken in de atlas en in de wereld van de energie. Het lesmateriaal is direct na de zomervakantie beschikbaar.

  http://www.bosatlasenergie.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS