Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 December 2019
Artikel delen

Samen sterk door allebei te doen waar je goed in bent

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  “Wij zijn een school, we willen ons bezighouden met onderwijs, digitaal ondersteund met software en educatief lesmateriaal. Dan is het nodig dat je als docent ervan uit kunt gaan dat elke leerling een werkend device heeft. En daar zorgt The Rent Company voor”, aldus Werner Peters, directeur bedrijfsvoering van het Carmel College Salland.

  Advertorial van The Rent Company, geschreven door Majorie Weistra.

  Sinds 2015 werkt het Carmel College Salland uit Raalte (een school voor praktijkonderwijs tot en met gymnasium) met laptops. Hierdoor hebben leerlingen altijd en overal beschikking over (aanvullend) digitaal lesmateriaal en kunnen zij allerlei bronnen op internet snel vinden. Docenten kunnen leerlingen hierdoor meer op maat bedienen omdat niet iedereen alles tegelijk in hetzelfde tempo hoeft te doen.

  In 2015 is Carmel College Salland gestart met laptops in de klas. Om die ontwikkeling voor de lange termijn te versterken is gezocht naar een partner. Daarbij was het uitgangspunt dat de school zich richt op het onderwijs en ondersteund wordt op het gebied van laptops in de klas. Met als doel dat leerlingen en docenten zich focussen op lesgeven en leren, niet op allerlei technische problemen.

  De keuze viel op The Rent Company. “Natuurlijk zijn er meer aanbieders. Die hebben we ook gesproken. Maar het was duidelijk dat The Rent Company zich specifiek richt op het onderwijs. Daardoor heb je aan de mensen van The Rent Company een goede gesprekspartner. Ze snappen waar het om gaat. Tegelijkertijd konden zij ook heel goed duidelijk maken hoe ze een en ander wilden vormgeven en welke ervaringen ze daarmee al eerder hebben opgedaan. Dat gaf vertrouwen.” The Rent Company organiseert de laptops op scholen volgens vijf heldere stappen (zie kader): communicatie naar ouders over mogelijkheden, bestellen van de laptops, configureren, uitleveren en service. “Wat goed werkt is dat The Rent Company een helder standaard proces heeft, maar dat de exacte invulling met de school wordt afgestemd. Zo is het dus toch maatwerk.”

  Gemak en keuzevrijheid voor de ouders

  De ouders van leerjaar 1 hebben de keuze gekregen om via The Rent Company een laptop aan te schaffen via het zogenaamde Easy4u abonnement. “Ze zijn hiertoe niet verplicht. Bring your own device (BYOD) is ons uitgangspunt en het aanbod via The Rent Company is een service om het gemakkelijk te maken. Veel ouders kiezen daarvoor. Via dit abonnement is alles gedekt: de hardware, de software, de service en de verzekering. We hebben gekozen voor Windows-laptops omdat de ICT-toepassingen en programmatuur waarmee we op school werken, daarop het best functioneren in de les.”

  Easy4u abonnement in een notendop

  Hardware

  • Speciale educatie devices voorzien van een solide behuizing en rubberen stootrand
  • Juiste draadloze communicatie kaart voor snel en stabiel wifi gebruik
  • Batterij die voorziet in een actieve gebruiksduur van 6 uur
  • In samenspraak met school worden de technische specificaties vastgesteld op het gebruik binnen de onderwijsinstelling

  Service

  • Uitlevering en service ondersteuning via school
  • Laptop of Chromebook direct gebruiksklaar
  • Verlengde fabrieksgarantie gedurende de looptijd (exclusief batterij)
  • Vervangende laptop of Chromebook bij hardware reparaties
  • Gratis verzending van de reparatie
  • Telefonisch ondersteuning
  • Eigen reparatiedienst en service organisatie

  Software

  • Windows 10 of Google Chrome besturingssoftware
  • Direct klaar voor gebruik

  Verzekering

  • Schade- en diefstaldekking met een beperkt eigen risico van €50,- per schade- of diefstalgebeurtenis
  • Standaard inclusief solide, vochtwerende beschermhoes

   

  Servicelocatie elke dag op school open

  Stel: je hebt als leerling een probleem met je laptop. Dan hoef je niet te bellen naar een helpdesk maar loop je gewoon naar The Rent Company servicelocatie in de school. Deze is elke werkdag tussen 8.00 uur en 14.00 uur geopend. Er werkt een vaste medewerker van The Rent Company die van de hoed en de rand weet. “Het fijne is dat alle leerlingen er terecht kunnen. De openingstijden van de servicelocatie zijn zo opgezet, dat je als leerling of docent tijdens lesuren nooit misgrijpt. Dit geeft echt rust voor zowel leerlingen als docenten.” Soms kan het probleem niet gelijk verholpen worden. Als de laptop van de leerling voor reparatie moet worden ingenomen, ontvangt de leerling een leenlaptop zodat hij/zij de lessen kan blijven volgen. De servicemedewerker voert de reparatie op school uit. “Dat scheelt natuurlijk enorm veel tijd, de laptop hoeft niet opgestuurd te worden. Doordat de servicelocatie in de school zit, zijn de lijntjes veel korter. De leerlingen weten waar ze terecht kunnen.”

  Ieder zijn vak

  “Zoals ik al zei: schoenmaker blijf bij je leest. The Rent Company doet waar zij goed in zijn: gemak en zekerheid bieden als het gaat om hardware en software en wordt de school veel werk uit handen genomen als het gaat om afhandelen van reparaties, servicevragen en administratie. Wat voor ons daarnaast de doorslag gaf, is het prettige contact. Ze denken mee, zijn pragmatisch en de lijntjes zijn kort. Daarmee zijn we partners geworden en kunnen we samen zorgen voor steeds beter onderwijs voor onze leerlingen.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS