Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 May 2016
Artikel delen

Samenvattingen voor het eindexamen populair bij scholieren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Deze week starten de eindexamens van het voortgezet onderwijs. Een spannende tijd breekt aan voor de ruim 200.000 eindexamenkandidaten. Een nieuwe methode die leerlingen helpt de examens met succes af te ronden, komt uit de koker van ExamenOverzicht. Samenvattingen geschreven door de beste leerlingen helpen eindexamenkandidaten op een kort en bondige manier de hoofdpunten van de examenstof te begrijpen. De kwaliteit van de samenvattingen wordt gewaarborgd doordat deze wordt gecheckt door leraren.

  De laatste stap in de voorbereiding op het eindexamen

  In de laatste weken voor het examen is er geen tijd meer om het hele boek door te nemen. Een vraag die leerlingen dan bezig houdt is: ‘hoe kan ik mijn tijd nu het beste besteden?’ ExamenOverzicht biedt het meest efficiënte antwoord op deze vraag. De samenvattingen van ExamenOverzicht zijn de nieuwste manier om leerlingen in korte tijd door de gehele examenstof te leiden. Alle samenvattingen bevatten de kernconcepten in ongeveer 45 pagina’s. Zo vormen de ExamenOverzicht samenvattingen de laatste stap in de voorbereiding op het eindexamen.

  Zelfverzekerd het examen in

  Elke eindexamenkandidaat kent wel enige vorm van examenstress. Veel leerlingen kampen met onzekerheid over het behalen van het eindexamen. De samenvattingen van ExamenOverzicht bieden leerlingen zelfvertrouwen, door middel van de oefenvragen die in de samenvattingen zijn geïntegreerd. Dit zorgt voor een balans tussen theorie en praktijk. Daarnaast kunnen scholieren er zeker van zijn dat de volledige examenstof wordt behandeld. Alle samenvattingen zijn namelijk geschreven aan de hand van de richtlijnen van het College voor Examens en gecontroleerd door leraren.

  Voor en door leerlingen

  Uniek aan de samenvattingen is dat deze zijn geschreven voor en door leerlingen. De leerlingen die een samenvatting hebben geschreven zijn gekozen aan de hand van een uitgebreid selectietraject. Guilherme Luttikhuizen dos Santos, mede-oprichter van ExamenOverzicht: ‘Waar de traditionele methoden de auteur als uitgangspunt benaderen, stellen wij de leerling centraal. Alles is geschreven door leerlingen, zodat de examenstof snel en makkelijk te begrijpen is. Uiteraard is de kwaliteit gewaarborgd door docenten.’

  Klik hier om naar de website van ExamnenOverzicht te gaan

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS