Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 January 2009
Artikel delen

Samenwerking KlasseTV en Nieuwsbegrip

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Sinds kort kunnen gebruikers van Nieuwsbegrip (begrijpend lezen met het nieuws van de dag) beeldmateriaal inzetten bij de wekelijkse teksten van Nieuwsbegrip. Dankzij een unieke samenwerking met KlasseTV vinden zij wekelijks nieuw beeldmateriaal op www.klassetv.nl, speciaal gemaakt door KlasseTV, voor Nieuwsbegrip.

  Bij de wekelijkse downloads van de Nieuwsbegrip teksten en opdrachten staat een link naar KlasseTV. Op een speciale projectpagina staan filmpjes die bij het onderwerp van die week passen. Dit maakt werken met Nieuwsbegrip nóg levendiger! De Nieuwsbegrip-redactie schrijft extra opdrachten bij de filmpjes. Het gaat dus om een aanvulling op het beschikbare materiaal.

  Over Nieuwsbegrip
  Veel leraren hebben het gevoel dat de lessen begrijpend lezen niet volstaan om de leerlingen op het beoogde niveau te krijgen. Zij willen méér tijd besteden aan begrijpend lezen. Dat kan met Nieuwsbegrip: een aantrekkelijke methode voor begrijpend lezen en woordenschat. Met Nieuwsbegrip besteden leerkrachten structureel aandacht aan lees- en woordenschatstrategieën. De actualiteit is de kapstok van Nieuwsbegrip. De Nieuwsbegrip-redactie schrijft aan de hand van een actueel onderwerp tekst en opdrachten op vier niveaus. Nieuwsbegrip is geschikt voor groep 4 t/m 8 en de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs. 

  Over KlasseTV
  KlasseTV is de portal voor het basisonderwijs, eenvoudig, leuk en bovenal educatief. U vindt bij al uw lessen een passende clip, op dezelfde manier als in de methoden van de uitgevers. Met KlasseTV hoeft u niet meer te zoeken naar geschikt materiaal. Hiermee heeft u met KlasseTV dé ondersteuning om al uw lessen nog leuker te maken.
  Op KlasseTV staan nu al ruim 2500 clipjes, die educatief verantwoord zijn en die volledig aansluiten bij de inhoud en het niveau van uw les. Naast de clipjes vindt u op KlasseTV digitale lespakketten en educatieve spellen. KlasseTV is dus meer dan de naam in eerste instantie doet vermoeden.

  www.nieuwsbegrip.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS