Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
16 May 2014
Artikel delen

Samsung brengt een extra stevige Galaxy Tab 4 voor het onderwijs uit

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Samsung heeft in de VS een extra stevige Galaxy Tab 4 10.1 ontwikkeld die bedoeld is voor onderwijsdoeleinden. De tablet krijgt dan ook de toevoeging 'Education' achter de productnaam geplakt en biedt toegang tot Google Play for Education-webwinkel.

  De Galaxy Tab 4 10.1 Education-behuizing is verpakt in een siliconen omhulsel waardoor de tablet de nodige klappen en stoten moet kunnen opvangen. Daarnaast is het 10,1"-touchscreen, dat een resolutie heeft van 1280×800 pixels, verstevigd met behulp van Gorilla Glass.

  De tablet, die draait op Android 4.4, is voorzien van een niet nader gespecificeerde quadcore-soc met kloksnelheid van 1,2GHz, 1,5GB werkgeheugen, 16GB flashopslag, een camera aan zowel de voor- als achterkant en een microsd-kaartlezer. Verder is 802.11n-wifi, nfc en bluetooth aanwezig. De accu heeft een capaciteit van 6800mAh, volgens Samsung met een looptijd van 10 uur ruim voldoende voor een lesdag. De tablet krijgt een adviesprijs van 369 dollar.

  Samsung geeft op de tablet toegang tot Google Play for Education, een aangepaste versie van de Play-applicatie die toegang biedt tot onder andere educatieve software maar ook boeken en video's. Scholen kunnen zo nodig voor alle leerlingen licenties kopen. Daarnaast heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf 'Samsung School' ontwikkeld. Met deze applicatie, die voor 35 dollar per leerling te koop is in Play for Education, kunnen leraren de vorderingen van een leerling volgen, alle tablets in een klas op afstand uitschakelen en content van een bepaalde tablet projecteren op een elektronisch schoolbord. Of Samsung samen met Google op termijn de educatieve Android-software en -hardware ook in Europa gaat aanbieden, is nog niet duidelijk.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS