Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 March 2014
Artikel delen

Samsung introduceert Smart Education Hub voor onderwijsinnovatie

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vandaag heeft Samsung tijdens IPON een programma geïntroduceerd voor verdere onderwijsinnovatie. Onder de naam Smart Education Hub zal Samsung aan geselecteerde onderwijsstichtingen een samenhangend stimuleringsprogramma aanbieden. Dat bestaat uit drie onderdelen: Smart Classrooms, Smart Teachers en Smart Sharing. Het doel is scholen in Nederland gericht te ondersteunen bij het integreren van technologie in hun onderwijs om zo optimaal aan te sluiten op het onderrichten van 21st Century Skills.

  Samsung heeft voor de uitvoering van het Smart Education Hub-programma samenwerkingen gesloten met de belangrijke partijen in het onderwijsveld, zoals de vier vooraanstaande educatieve uitgevers. Daarnaast werken ook twee nieuwe innovatieve aanbieders van digitaal lesmateriaal en ‘learning analytics’ als partner mee. Een van de belangrijkste dienstverleners aan het onderwijs, Heutink ICT, is ook partner, evenals Innofun in Breda voor het opleiden en trainen van schoolbestuurders, schooldirecteuren en leerkrachten.

  ‘Dit is een ambitieus en meerjarig initiatief voor het Nederlandse onderwijs dat voorkomt uit het wereldwijde Corporate Citizenship Program van Samsung,’ zegt Raymond Mesterom, Corporate Marketing Directeur van Samsung. ‘We gaan een aantal onderwijsstichtingen benaderen en voeren een zorgvuldig selectiebeleid. We verwachten binnenkort de eerste bekend te kunnen maken.’

  HUB op maat

  Iedere Smart Education Hub is maatwerk, aangezien geselecteerde scholen zélf hun keuzes maken voor configuratie en inrichting. Raymond Mesterom: ‘Samsung schrijft niet voor hoe scholen hun doelen moeten bereiken, dat doen zij zelf. Maar er moeten duidelijke doelen zijn gesteld en wij kijken wel mee of de beoogde resultaten daadwerkelijk worden gerealiseerd.’ Samsung heeft de ambitie de komende jaren in Nederland een netwerk van Smart Education Hubs te creëren.

  Samsung Corporate Citizenship

  Het Smart Education Hub program komt voort uit het wereldwijde Samsung ‘Corporate Citizenship Program’. Daarmee wil Samsung in alle landen waar de onderneming actief is een bijdrage leveren aan een van de belangrijkste behoeften van samenlevingen, namelijk vernieuwend onderwijs voor de kinderen die er opgroeien.

  Partners Smart Education Hub-programma

  Onderstaande vier uitgeverijen zullen een pakket van digitale leermiddelen bieden voor de Smart Classrooms. Geselecteerde scholen maken zelf hun keuze voor de samenstelling van het pakket.

  • Uitgeverij Malmberg: ontwikkelt educatieve uitgaven voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO.
  • Noordhoff Uitgevers: levert educatieve producten en diensten aan het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, hoger onderwijs en aan professionals.
  • Uitgeverij ThiemeMeulenhoff: levert educatieve oplossingen voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en hoger onderwijs.
  • Uitgeverij Zwijsen: maakt lesmethodes en educatieve boeken en software voor het basisonderwijs, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.
  • Partner RoboMind levert digitale leerpakketen voor programmeren voor de Smart Classrooms. RoboMind is een leermiddel om op een nieuwe manier kennis te maken met techniek, logisch- en probleem oplossend denken.
  • Stichting Leeruniek stelt voor de Smart Classrooms een toepassing beschikbaar voor ‘learning analytics’ voor het snel en efficiënt opsporen en aanpakken van leerproblemen. Leeruniek heeft als doel het bevorderen van het onderwijs door een multidisciplinaire aanpak waarbij wetenschappelijk onderzoek, de nieuwste technologie en de onderwijspraktijk met elkaar worden verbonden.
  • Heutink ICT verzorgt de installatie, ondersteuning en het onderhoud van alle onderdelen van de Smart Classroom. Heutink ICT is landelijk totaalleverancier voor primair onderwijs, kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen, welszijnssector en voortgezet onderwijs.
  • Innofun helpt onderwijs en bedrijfsleven om ICT en sociale media een structurele plek te geven. Voor het component Smart Teachers heeft Innofun een nieuw Training & Coaching-programma opgezet, dat deelnemers precies die inzichten en ervaringen geeft om hen direct te helpen bij het innoveren van hun school en het lesgeven. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS