Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 January 2015
Artikel delen

Samsung lanceert Smart Sharing-platform voor kennisdeling in het onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Kennis, nuttige apps en best practices delen om onderwijsinnovatie te stimuleren. Dat is het doel van het ‘Smart Sharing-platform’ dat Samsung heeft ontwikkeld voor het primair onderwijs. Op dit online platform kunnen onderwijsprofessionals – van leraren en directieleden tot IT-coördinatoren – vernieuwende ideeën en inzichten uitwisselen. Het platform is onderdeel van het overkoepelende Smart Education Hub (SEH)-programma, een initiatief van Samsung en diverse partners uit het onderwijsveld dat in 2014 is gelanceerd.

  “Veel scholen willen graag vernieuwend lesgeven, maar weten niet waar zij moeten beginnen door het grote aanbod aan digitale leermiddelen en apps. Het is zonde dat scholen veelal zelf het wiel uitvinden, terwijl binnen alle afzonderlijke scholen veel kennis en ervaring beschikbaar is. Delen wordt het nieuwe vermenigvuldigen met dit platform”, aldus Marcel Kesselring, community manager van het platform. “Het Smart Sharing-platform heeft de vorm van een sociaal intranet. Gebruikers moeten eerst een profiel maken om vervolgens content te kunnen posten en lezen.”

  Slimmer leren, slimmer lesgeven en slimmer delen

  Het Smart Sharing platform is onderdeel van de zogenaamde ‘Smart Education Hub’. De Smart Education Hubs werken gericht aan het overbruggen van de digitale kloof tussen leerlingen en leraren. Naast het platform bestaat elke Hub uit de onderdelen Smart Classrooms en Smart Teachers. Smart Classrooms is de fysieke inrichting van klaslokalen met de nieuwste technologie en digitale leermiddelen. Voor het onderdeel Smart Teachers worden leraren, directeuren en bestuurders getraind om hun lessen ‘toekomstproef’ te maken. Elke Hub kent een looptijd van drie jaar. Drie onderwijsstichtingen hebben dit schooljaar een Smart Education Hub geopend: ASKO (Amsterdam), Sint Josephscholen (Nijmegen) en Laurentius (Delft). In 2015 worden twee nieuwe Hubs geopend. De jaren daarna wordt dit aantal stapsgewijs uitgebreid tot 20 Hubs met een landelijke dekking.

  Samsung Corporate Citizenship

  De Smart Education Hubs zijn onderdeel van Samsung’s Corporate Citizenship-programma. Met dit programma zet Samsung haar internationale netwerk en innovatiekracht in om wereldwijd een bijdrage leveren aan beter onderwijs. In 2014 zijn in 72 landen regionale onderwijsprogramma’s op maat geïmplementeerd waarmee in totaal 45.000 leerlingen en 3.000 leraren zijn bereikt.

  Ga naar www.smartsharingplatform.nl voor meer informatie en om direct kennis te delen en halen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS