Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 January 2014
Artikel delen

Scholen cre

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 20 scholen in de regio's Haaglanden en Walcheren worden de komende maanden leerwerkplekken ingericht voor deelnemers uit het Praktijkonderwijs. De pilot ‘Zorgassistenten-in-opleiding’ is opgezet door de PO-Raad en de onderwijsvakbonden. De pilot duurt 30 maanden en moet uitwijzen of een zorgassistent de leerkrachten duurzaam kan ondersteunen.

  De deelnemers uit het Praktijkonderwijs ondersteunen de leerkrachten in groepen 1 en 2. Ze zorgen bijvoorbeeld voor leermiddelen en materialen en helpen met het verzorgen van de jonge leerlingen, zoals met aan- en uittrekken van jassen, met strikken van veters of met toiletbezoek.

  De deelnemers uit het Praktijkonderwijs lopen stage op de basisschool in het kader van hun MBO-2 opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Hiermee behalen ze een startkwalificatie voor de zorgsector. De werkervaring die ze op de school hebben opgedaan geeft hen hierbij een extra impuls. De sector primair onderwijs verbetert op deze manier de participatie van jongeren die moeite hebben om een plek op de arbeidsmarkt te vinden.

  Bron: PO-Raad

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS