Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 June 2008
Artikel delen

”Scholen kunnen besparen door op een wijze manier in te kopen”

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  ENSCHEDE – ”Scholen kunnen besparen op materialen die ze nodig hebben. Of het nu gaat om meubilair, papier of een digitaal schoolbord. Als ze via SchoolInkoopwijzer bestellen, kan de besparing oplopen tot zo’n dertig procent.” Aan het woord is Frank Simmelink, de man achter Schoolinkoopwijzer.  

  Jarenlang was hij werkzaam bij een bedrijf dat schoolinrichting verzorgt en steeds vaker zag hij dat er door scholen regelmatig te veel wordt betaald voor zo ongeveer alles wat er binnen een schoolgebouw nodig is. ”Dat is gewoon zonde van het geld. Geld van ons allemaal, want wij moeten met z’n allen het geld voor het onderwijs opbrengen. Scholen hebben vaak niet veel te besteden en dan is het echt heel jammer dat ze te veel betalen voor zaken als meubilair of kopieerpapier,” aldus Simmelink.  

  Deels gedreven door idealisme, deels uit onvrede met de situatie besloot hij ruim twee jaar geleden voor zichzelf te beginnen om ervoor te zorgen dat scholen het meestal kleine budget dat ze hebben op een meer verantwoorde manier kunnen besteden. Dat resulteerde in de website www.schoolinkoopwijzer.nl. Scholen kunnen zich hiervoor gratis aanmelden en zijn bij deelname tot niets meer verplicht dan het betalen van de rekening voor geleverde materialen.

  Digitale schoolborden

  Scholen die via SchoolInkoopwijzer bestellen en dat zijn er inmiddels een kleine 300, kunnen dit zelf doen rechtstreeks bij de leverancier, maar kunnen het ook uit handen geven aan Simmelink. ”Ik sta garant voor kwaliteit. De 60 bedrijven die bij SchoolInkoopwijzer zijn aangesloten, heb ik allemaal bezocht, ken ik persoonlijk. Het zijn veelal kleinere bedrijven dan de grote waar de meeste scholen gewend zijn in te kopen en waar ze vaak te veel betalen. Een mooi voorbeeld: een school had altijd bij een grote leverancier papier besteld. Deze keer kwamen ze bij ons voor een pallet papier, 200 pakken. Normaal betaalde die school 3,50 per pak, via ons 1,95. Tel uit je winst.” Papier is dan misschien niet zo’n grote aanschaf, een digitaal schoolbord is dat wel. Veel scholen hebben er nu een of misschien twee, maar over een aantal jaren zullen alle schoolborden vervangen zijn door digitale exemplaren. En op die aanschaf kunnen scholen ook flink besparen.

  http://www.schoolinkoopwijzer.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS