Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
5 December 2013
Artikel delen

‘Scholen moeten opschieten met passend onderwijs’

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Scholen moeten vaart maken met de inhoudelijke voorbereiding van passend onderwijs. Staatssecretaris Sander Dekker van OCW doet er goed aan om de ondersteuning bij de invoering te versterken. Dat blijkt uit het eindrapport van de Evaluatie- en Adviescommissie Passend Onderwijs (ECPO).

  Vanaf volgend schooljaar zijn er minder regels voor het bepalen welke leerlingen in aanmerking komen voor welke vorm van extra steun in het onderwijs. Maar ouders hebben nog geen idee hoe dat gaat en de gemiddelde school voor voortgezet onderwijs lijkt niet klaar om hen tijdens de open dagen in januari goed voor te lichten. Leerkrachten weten nog niet goed wat passend onderwijs van hen vraagt.

  De ECPO concludeert dat het moeilijk zal zijn te bepalen wanneer passend onderwijs een succes is. De Tweede Kamer verwacht dat de invoering van passend onderwijs zal leiden tot minder bureaucratie en een duidelijke verantwoording van de financiën. De commissie voorspelt dat die verwachtingen nauwelijks of niet zullen uitkomen.

  Bron: Evaluatie- en Adviescommissie Passend Onderwijs

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS