Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
10 December 2008
Artikel delen

Scholieren helpen elkaar met studiekeuze

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Veel scholieren vinden het lastig om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding. De website Studiekeuze123.nl schrijft daarom een verhalenwedstrijd uit: ‘Hoe kies je een opleiding?’ Elke twee maanden krijgt de beste inzending een tegoedbon van IKEA.

  Scholieren worden overspoeld met voorlichtingsfolders, lesmateriaal en open dagen. Toch is het voor veel scholieren lastig om ondanks al deze informatie de juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding. Om scholieren te stimuleren bewust met het studiekeuzeproces om te gaan, vraagt Studiekeuze123.nl hen hun persoonlijke ervaringen met het kiezen van een opleiding te e-mailen naar Studiekeuze123.nl. Hoe heb je de opleiding gevonden die bij je past? Hoe makkelijk of moeilijk was het? Wanneer viel het kwartje? Heeft Studiekeuze123 nog een rol gespeeld bij jouw keuze? Iedere twee maanden krijgt de beste inzending een tegoedbon voor IKEA ter waarde van 50 euro, leuk om je nieuwe studentenkamer mee in te richten! Scholieren kunnen hun verhaal sturen naar: studiekeuze@surf.nl

  Persoonlijke ervaringen op Studiekeuze123.nl

  Studiekeuze123.nl plaatst de beste verhalen op de site. Deze verhalen zijn te lezen op de scholierenpagina van www.studiekeuze123.nl (doorklikken op ‘ervaringen’). Op deze manier kunnen scholieren leren van de ervaringen van anderen: Hoe kom je erachter wat een studie precies inhoudt? Helpt het om naar een open dag te gaan? Wat zijn meeloopdagen en proefstuderen en wat heb je eraan? Hier zijn ook links te vinden naar hyves en blogs die over studiekeuze gaan.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS