Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 September 2009
Artikel delen

Scholieren spelen met Cohen historische game The Island

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 12 september aanstaande spelen 50 scholieren in Amsterdam en 50 scholieren in New York op straat het mobiele telefoonspel The Island. In New York speelt burgemeester Job Cohen mee. Via mobiele technologieën en een online spelplatform duiken scholieren in de wereld van Henry Hudson – online en op straat.

  Doel is de historische band tussen Nederland en de Verenigde Staten voor middelbare scholieren visueel zichtbaar te maken en dit opnieuw te laten beleven. Op een innovatieve manier wordt geschiedenis, innovatieve technologie en culturele uitwisseling samengebracht.
   
  Inspiratie voor het spel is het boek The Island at the Center of the World van Russell Shorto, over het ontstaan van de stad New York. De scholieren sluiten als ‘handelaren’ slimme deals om zo hun goederen met maximale winst te verkopen. Ze ervaren hun eigen stad op een nieuwe, intensieve manier en leren samenwerken met scholieren aan de andere kant van de oceaan.
   
  400 jaar geleden voer Henry Hudson naar de Nieuwe Wereld om een doorvaart naar Azië door het Amerikaanse continent te zoeken. Een doorvaart vond hij niet, maar wel een vruchtbaar land, dat later de naam New-Amsterdam kreeg en we nu kennen als New York. Waag Society en het John Adams Institute treden nu in Hudson zijn voetsporen. Ditmaal niet per schip maar met gebruik van moderne technologische middelen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS