Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 September 2009
Artikel delen

School coacht leerlingen via internet

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Vrije Ruimte Den Haag, een school voor Natuurlijk Leren, is de eerste school in Nederland die zijn leerlingen officieel via internet coacht. De school maakt hiervoor gebruik van het webbased coachingplatform Coachi. Met dit platform is de school in staat om leerlingen zowel fysiek als virtueel te begeleiden. Via het platform worden naast leerlingen ook ouders, begeleiders en specialisten nauwer betrokken bij de ontwikkeling van zowel de leerlingen, de school als hun omgeving.

  De Vrije Ruimte
  “Het is onmogelijk voor leerkrachten om iedere ouder dagelijks uitgebreid te spreken bij het brengen en halen van hun kind. Binnen De Vrije Ruimte kan een leerkracht vanaf nu belangrijke gebeurtenissen op school ook digitaal delen met de ouders via Coachi.”, aldus Marty Smit, directeur De Vrije Ruimte. “ Naast de ontwikkeling van de leerlingen vinden wij het belangrijk dat ook de ouders en begeleiders zich blijven ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren. Vandaar dat vanuit De Vrije Ruimte nu een Centrum voor Leven Lang Leren gerealiseerd wordt. Coachi ondersteunt ook dát proces.”

  Ontwikkeling volgen

  Elke ouder, leerkracht en specialist (logopedist, ambulant begeleider, therapeut, …) heeft via een eigen inlogcode online toegang tot Coachi. Hiermee kan men de ontwikkeling van het kind dag en nacht online volgen en nieuwe informatie toevoegen. Door middel van forums binnen Coachi kunnen ook ouders deelnemen aan discussies over hun eigen kind.

  Meer informatie: www.coachi.com

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS