Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 March 2014
Artikel delen

Schoolfilms verstrekken zonder gedoe

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Jouwschoolfilm.nl is een initiatief van Willem Wiers uit Groningen. Dankzij zijn werkervaring bij een begeleidingsbureau voor scholen is hij goed bekend met de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Bovendien was hij zelf als ouder van basisschoolkinderen betrokken bij het filmen en monteren van musicals, kerst- en sinterklaasvieringen en het branden van het eindresultaat op DVD’s: “Al met al is dit voor scholen elk jaar een hoop gedoe en geregel, bovenop hun toch al drukke werk. Ik heb gezocht naar een manier om dat hele proces zo te maken dat scholen er nauwelijks werk van hebben. Tijdens het uitwerken van het systeem ontdekte ik meer voordelen.”
   
  Inkomsten voor school
  Voor veel scholen is de verkoop van DVD’s ook een bron van inkomsten, bleek uit een marktonderzoek dat hij uitvoerde: “Vaak worden daarmee de onkosten van de uitvoering gedekt, of alvast een spaarpotje aangelegd voor de volgende. Jouwschoolfilm.nl voorziet ook in die mogelijkheid. Doordat het hele distributieproces gedigitaliseerd is, kan Jouwschoolfilm.nl de films aanbieden tegen een lage basisprijs. Vervolgens bepalen scholen zelf de uiteindelijke prijs in de webwinkel. Eventuele opbrengsten worden dan 90 dagen na de uitvoering overgemaakt aan de school.”
   
  Privacy is gewaarborgd
  Een voorwaarde voor scholen is dat de privacy van hun leerlingen gewaarborgd is. Ook dat is in Jouwschoolfilm.nl goed geregeld: “Nadat een school een film heeft aangemeld krijgt het een unieke code die ze aan de ouders kan verstrekken om de film te bestellen. Daardoor kan niet Jan en alleman de film downloaden.”
   
  Bestelgemak voor ouders
  Nog voor de uitvoering is geweest kunnen scholen de film kosteloos aanmelden. De school krijgt dan flyers toegestuurd om de ouders te informeren tijdens de uitvoering. Is de uitvoering geweest, dan kunnen scholen hun film uploaden naar Jouwschoolfilm.nl. Daar komt de film in een webwinkel waar ouders kunnen kiezen uit diverse varianten: om af te spelen op de computer of een bestand dat ze zelf kunnen branden op DVD. Bovendien kunnen ze tegen een kleine meerprijs de film nog gewoon op DVD bestellen, die dan wordt toegestuurd. Ouders kunnen de betaling online uitvoeren, dus ook daar heeft de school geen omkijken meer naar.
   
  Meer voordelen
  Willem: “Andere voordelen zijn dat scholen of ouders dankzij Jouwschoolfilm.nl ook jaren na een uitvoering de film nog kunnen bestellen. Ook kan ik tegen een kleine vergoeding helpen bij het monteren van de film. En hebben scholen zelf geen goede apparatuur, dan bied ik ook een All-in pakket waarbij de school een videocamera kan gebruiken om de  uitvoering te filmen. Verder kunnen scholen hun films nu ook in HD-kwaliteit aanbieden – iets wat met DVD niet kan. Bovendien hoeven dankzij deze oplossing veel minder DVD-schijfjes gebruikt te worden, wat beter is voor het milieu.” Jouwschoolfim.nl is geschikt voor scholen, maar ook voor bijvoorbeeld balletscholen, toneelscholen, enzovoort. Meer informatie is te vinden op www.jouwschoolfilm.nl. 
   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS