Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 August 2015
Artikel delen

SchoolTV maakt video-omgeving voor leerkrachten

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Schooltv.nl biedt 10.000 video's over diverse onderwerpen die leerkrachten kunnen gebruiken in de lessen. De video-omgeving van Schooltv is er voor begeleiders in de kinderopvang en leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs. In oktober lanceert de NTR een Schooltv-app, waarmee de gebruiker automatisch op de hoogte blijft van de nieuwste video’s in de eigen favoriete categorieën. Dat meldt NTR.

    Video is een snelle en actieve manier om kinderen lesstof bij te brengen, lastige materie uit te leggen, of om een discussie aan te wakkeren in de klas. “Je vindt hier ruim 10.000 video’s”, vertelt Lyanne van Dijk, redacteur schooltv.nl. “En zoeken is heel eenvoudig. Je start met een zoekwoord, bijvoorbeeld ‘de aarde’. Daarna kun je een leeftijdscategorie selecteren en het soort filmpje. Naast complete afleveringen van Schooltv-programma’s vind je bijvoorbeeld korte clips, liedjes of animaties over allerlei onderwerpen.”

    De website is overzichtelijk en de redactie screent alle filmpjes voor publicatie. Een belangrijke toegevoegde waarde, vindt Erik Appelman, eindredacteur. “Je wilt kinderen iets leren in een veilige omgeving. Schooltv-filmpjes zijn altijd verantwoord en als een video niet geschikt is voor elke leeftijd, staat dat erbij vermeld. Leerkrachten kunnen op de video-pagina eerst door de tekst scrollen en lezen wat in het filmpje gezegd wordt. Bovendien kun je de Schooltv-video’s overal afspelen: op een pc, digibord, laptop of smartphone.” Bij de meeste programma’s en fragmenten zit extra lesmateriaal, zoals kijktips. Het begeleidend materiaal is te vinden via schooltvwebshop.nl.

    Met een persoonlijke afspeellijst (playlist) in ‘MijnSchooltv’ kan de leerkracht thuis op de laptop of tablet lessen voorbereiden en favoriete fragmenten alvast selecteren en opslaan. Via Facebook, Twitter, Instagram en nieuwsbrieven blijven docenten op de hoogte van het actuele aanbod.  

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS