Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 September 2015
Artikel delen

Serious game stelt trainingsprogramma samen voor jongeren met autisme

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De serious game KickAss helpt jongeren met autisme op een speelse en uitdagende wijze hun dagelijks terugkerende vraagstukken op te pakken, zoals hoe te reageren in bepaalde sociale situaties. De game is gebouwd met jongeren met autisme. KickAss is een initiatief van de Coöperatie Elab Autisme, een coöperatie van verschillende GGZ-instellingen, zo meldt de coöperatie.

  Mensen met autisme ervaren dagelijks vraagstukken over hoe ze moeten reageren in bepaalde sociale situaties. KickAss biedt ze inzicht in hun reacties en biedt ze ook alternatieven zodat ze nieuw gedrag kunnen oefenen.

  Professionals uit de geestelijke gezondheidszorg, een gamebouwer met ervaring in online gaming én jongeren die zelf autisme hebben, hebben hun kennis en ervaring gebundeld en de game ontwikkeld. De uitkomst is een serious game die jongeren met autisme een trainingsprogramma biedt. Op basis van het profiel, dat de speler zelf samenstelt, worden uitdagende missies aangeboden. Deze missies zijn gekoppeld aan de doelen die de jongere zelf stelt. Vrienden of familieleden kunnen tips geven over wat de jongere in die situatie het beste kan doen. De game kan aan iedereen op maat aangeboden worden, omdat behandelaren persoonlijke uitdagingen op kunnen geven.

  GGzE, Leo Kannerhuis Nederland en CbusineZ hebben met subsidie van het Zorgdoorbraakfonds van CZ de game KickAss laten ontwikkelen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS