Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 October 2010
Artikel delen

Siemens en Oracle presenteren een cloud service

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Siemens IT Solutions and Services en de software- en databasespecialist Oracle hebben gezamenlijk een test- en ontwikkelomgeving in de vorm van een cloud service ontwikkeld. Wat dit product zo bijzonder maakt, is dat klanten alleen maar de onderdelen hoeven uit te kiezen die ze ook werkelijk nodig hebben.

  Terwijl Oracle hiervoor de software en de tools verzorgt, implementeert Siemens IT Solutions and Services de algemene applicatie en zorgt voor alle aanverwante cloud services. Siemens IT Solutions and Services heeft een pilot-versie van deze nieuwe service gelanceerd tijdens de onlangs gehouden Oracle OpenWorld in San Francisco.

  Tegenwoordig heeft iedereen het over cloud computing, maar ondanks de vele voordelen daarvan, zoals voorspelbare kosten, online beschikbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden, weten toch nog veel bedrijven betrekkelijk weinig over het IT-on-demand model en wordt het nog minder gebruikt.
  Siemens IT Solutions and Services en Oracle bieden nu samen aan bedrijven hun “Test and Development Cloud” met bijbehorend platform, om klanten van meet af aan op maat gemaakte producten te kunnen leveren. Oracle levert de software en de applicatie, terwijl Siemens IT Solutions and Services zorg draagt voor de services in heel de test- en ontwikkelomgeving.

  Door gebruik te maken van een web-based self-service portal kunnen softwareontwikkelaars nu de afzonderlijke tools kiezen die ze nodig hebben voor specifieke projecten. De tools kunnen flexibel worden gecombineerd, zodat ze er ook direct mee aan de slag kunnen.
  Omdat de afzonderlijke services worden gefactureerd op basis van hun gebruik, kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op de kosten voor aanschaf en voor het draaien van de servers en de ontwikkeltools die anders nodig zouden zijn geweest. Naast het feit dat er geld mee kan worden bespaard, zijn cloud-based services ook ideaal voor het opvangen van tijdelijke piekbelastingen, omdat de IT-diensten van de provider alleen worden ingezet wanneer dat nodig is.
  Nog een voordeel: de ontwikkelomgeving voor de cloud van het bedrijf, gekenmerkt door grote flexibiliteit en grote prestaties, is 24 uur per dag beschikbaar in datacentra over de hele wereld.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS