Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 November 2016
Artikel delen

Sluikreclame in vlogs niet langer toegestaan om kinderen te beschermen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Nederlandse vloggers moeten het voortaan duidelijk gaan vermelden als een video gesponsord is. Dat doen veel vloggers momenteel niet. Het Commissariaat voor de Media dreigt met boetes als vloggers zich er niet aan houden.

  Het CvdM wil de exacte regels voor vlogs samen met vloggers gaan opstellen, maar het basisidee is dat sponsoring duidelijk vermeld moet zijn en dat reclame gericht op kinderen tot twaalf jaar verboden zal zijn, meldt RTL Nieuws. Momenteel zijn er geen regels voor.

  Vloggers die zich niet aan de regels houden, kunnen van het CvdM een boete krijgen. Die is bij traditionele media tot 225.000 euro. "De kans is groot dat er uiteindelijk boetes gaan vallen, net als bij traditionele media gebeurt", aldus de voorzitter van het commissariaat. "Maar we willen liever geen boetes uitdelen, want vloggers zijn niet de boosdoeners. Er heerst momenteel veel onwetendheid en we zien dat vloggers juist duidelijkheid willen."

  Volgens het CvdM zijn de regels nodig, omdat vlogs die op videoplatforms als YouTube staan afgelopen jaren een groot bereik hebben gekregen, waardoor ze steeds interessanter zijn voor adverteerders.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS