Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
11 July 2011
Artikel delen

Sociale netwerkgebruikers maken zich zorgen om veiligheid

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Uit een recent onderzoek, in opdracht van ESET, komt een verrassende discrepantie naar voren tussen de bezorgdheid van de internetconsument over de privacy en veiligheid van sociale netwerksites en de maatregelen die ze hieromtrent nemen.

  Aan het online onderzoek namen ruim 2000 volwassen Amerikanen deel. Het laat zien dat 69% van de respondenten die van sociale netwerken gebruikmaakt, zich zorgen maakt om de veiligheid van deze netwerken. Echter, een derde heeft nog nooit het wachtwoord van het sociaal netwerkaccount aangepast. 15% veranderde het wachtwoord meer dan een jaar geleden.

  Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 10 van de online Amerikanen met een sociaal netwerkaccount, te maken heeft gehad met ongeoorloofde toegang tot hun account door onbekenden. Deze cybercriminals verspreidden via hun netwerk bijvoorbeeld onveilige links. Dit is alarmerend: ongeautoriseerde toegang heeft niet alleen gevolgen voor de eigenaar van de betreffende account maar ook vaak voor zijn of haar contacten in het sociale netwerk.

  Nienke Ryan, product en strategie manager van SpicyLemon:

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS