Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 June 2013
Artikel delen

Software digitale examens dit jaar veel stabieler

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In tegenstelling tot afgelopen jaar zijn de digitale examens op middelbare scholen afgelopen weken veel soepeler verlopen. Dit concludeert de beroepsvereniging voor ICT professionals, de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN). De leden, die voor een belangrijk deel in het onderwijs werken, merkten duidelijk dat de software die het Cito gebruikt voor de afname van de examens nu veel stabieler is en dat de communicatie beter is. Dit komt mede door adviezen van de beroepsvereniging.

  Vorig jaar nog zorgde ExamenTester, de software waar de examens mee worden afgenomen, voor de nodige problemen.  De handmatige installatie van het product bleek in de praktijk vaak niet te werken en voor fouten te zorgen.  Zo traden er tijdens examens bij het laden van Flash toepassingen crashes  en time-out foutmeldingen op, wat voor enorme onrust zorgde. Over deze problemen werd bovendien niet goed gecommuniceerd door het Cito. Destijds kaartte de NGN haar bevindingen aan bij de examenmaker.

  Scholen ondersteunen

  Om de scholen te ondersteunen, ontwikkelde NGN-lid Roel van Bueren een MSI-installer die het installatieproces van ExamenTester automatiseert. Omdat het een automatische installatie is, treden er minder fouten op. IT beheerders van scholen konden de MSI-installer gratis van de website van de NGN downloaden. Ondersteuning vindt plaats binnen de community van IT-ers in het onderwijs bij NGN. 

  Het Cito heeft dit jaar aanpassingen in de software doorgevoerd die effectief blijken te zijn. Netwerkbeheerder Rob de Groot van de NGN is over het algemeen tevreden over hoe de examens verliepen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS