Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
5 January 2011
Artikel delen

Solid Square en Tools4ever realiseren unieke educatieve interface

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management, en Solid Square, leverancier van Stage Doos, hebben de ontwikkeling van een koppeling tussen hun applicaties UMRA en Stage Doos afgerond. UMRA is een applicatie voor het automatisch beheren van user accounts en Stage Doos is een online applicatie voor maatschappelijke stages.

  De UMRA koppeling met Stage Doos zorgt ervoor dat leerlingen en hun gegevens automatisch vanuit het leerlingadminstratiesysteem (bv. Magister, @VO of EduArte) in Stage Doos worden ingevoerd. Leerlingen hoeven daarmee niet handmatig ingevoerd te worden, waardoor een omslachtig en tijdrovend proces vermeden wordt.

  Vanaf 2011 gaan alle scholieren in het voortgezet onderwijs in Nederland stage lopen bij maatschappelijke instellingen. De online applicatie Stage Doos is speciaal ontwikkeld voor scholen, leerlingen, stagemakelaars en stageaanbieders om het MaS-project in goede banen te leiden. Zo kunnen docenten met Stage Doos de voortgang van de stages van leerlingen monitoren. URMA wordt bij diverse scholen al ingezet voor het beheren van de user accounts van leerlingen en docenten. UMRA zorgt ervoor dat de gegevens uit het leerlingadministratiesysteem automatisch, zonder enige handmatige tussenkomst, beschikbaar komt in onder andere de Active Directory, Exchange, eDirectory (Novell), GroupWise, filesysteem, toegangssystemen, bibliotheeksystemen en ELO.

  De koppeling tussen het leerlingadministratiesysteem en Stage Doos middels UMRA is door Tools4ever ontwikkeld na diverse vragen uit de markt. De koppeling wordt inmiddels al ingezet door het Canisius College in Nijmegen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS