Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 March 2009
Artikel delen

Spellen en rekenen met behulp van online video

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op de nieuwe website www.whizzie.nl kan iedereen die zijn taal- en rekenvaardigheid op niveau wil brengen vanaf vandaag terecht. Met een aantal simpel te volgen testjes en videolessen zijn gênante fouten tijdens de studie of op het werk verleden tijd. Whizzie.nl wil zo het groeiend aantal Nederlanders dat de d’s en t’s of een simpele staartdeling nog steeds niet beheerst een goedkoop en laagdrempelig hulpmiddel bieden.

  De afgelopen jaren verscheen het ene na het andere onderzoek in de pers: Nederlanders spellen en rekenen dramatisch. Niet alleen groeit het aantal ongeletterden, ook de gemiddelde taal- en spellingskennis van hoger opgeleiden holt achteruit. Dat heeft soms vergaande gevolgen, zoals afgewezen worden tijdens een sollicitatie of aanmeldprocedure voor een opleiding, of nog erger: medische missers door schrijf- en rekenfouten.

  Whizzie is ontwikkeld door gekwalificeerde docenten en maakt gebruik van erkende methodes, weergegeven in hoge kwaliteit lesvideo’s + oefenstof. In Azië en de Verenigde Staten worden gelijksoortige methodes al met veel succes gebruikt. De opzet is eenvoudig: je krijgt les van een docent(e) die de stof duidelijk en helder uitlegt met behulp van een digitaal schoolbord. Na de video heb je de mogelijkheid oefenopgaven te maken. Hiermee test je snel en gemakkelijk of je het onderdeel goed hebt begrepen. Een complete cursus spelling of rekenen kost maar € 9,95 en kan altijd en overal gevolgd worden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS