Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 August 2015
Artikel delen

Squla introduceert programmeer lesmodule voor kinderen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Squla biedt vanaf nu de mogelijkheid om spelenderwijs te leren programmeren met Scratch. Scratch is een programmeertaal ontwikkeld door de MIT universiteit uit de VS waarmee kinderen zelf online interactieve verhalen, spelletjes en animaties kunnen creëren. Squla is de eerste educatie uitgever die programmeren aanbiedt binnen het huidige curriculum voor basisschoolleerlingen in groep 4 tot en met 8. 

  Vroeg leren programmeren stimuleert volgens Squla niet alleen het probleemoplossend vermogen en de creativiteit van kinderen, maar bereidt de volgende generatie ook voor op de toekomst.

  “We vinden het belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd met de beginselen van programmeren in aanraking komen. En niet alleen de kinderen die er al latente interesse in hebben, we willen alle kinderen hiermee bekend maken”, aldus Peter Hofstede, CTO bij Squla. “Naast de traditionele vakken die op school worden gegeven, is er volgens ons zoveel meer interessants wat kinderen voorbereidt op de toekomst in de Nederlandse kenniseconomie.”

  Nick Jordan, Gouden @penstaartwinnaar 2015 en één van Nederlands jongste programmeurs, voegt daaraan toe dat programmeren voor kinderen heel belangrijk is. Het is het vak van de toekomst. “Programmeren kan nu nog bijna niemand op de basisschool. Ik denk dat dit het perfecte moment is voor leraren en leerlingen om samen te leren programmeren.”

  Door middel van een lesmodule kunnen kinderen over Scratch leren en is dit voor hen een eerste stap in het begrijpen van programmeren. Ze worden uitgedaagd om verder te gaan in het leren van en experimenteren met codetaal. Bovendien biedt Squla een platform dat aansluit bij het huidige curriculum, maar ook alvast bij het toekomstige curriculum met programmeren en andere 21st century skills. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS