Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 December 2013
Artikel delen

Sta-school nu al succes

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Een school waar je niet achter je bureautje zit, maar vooral staat. Met dat simpele plan hoopt de Australische Baker IDI Heart and Diabetes Institute een doorbraak te forceren in de strijd tegen overgewicht bij de jeugd. De Mont Albert Primary School in Melbourne is uitgerust met tafels die je kunt verstellen. Zo kun je er achter zitten en staan.

  Een test die momenteel wordt gedaan, is nu 2 maanden onderweg. De eerste resultaten tonen aan dat de meeste leerlingen liever staan dan zitten. De klas wordt in de gaten gehouden door een heel team van onderzoekers. Die hebben kinderen en bureaus uitgerust met sensoren om te meten hoe de schooldag er uit ziet en hoeveel kracht het staan en zitten kost.

  Normaal zitten leerlingen tweederde van de schooldag. Alleen in pauzes en tijdens gym wordt er flink bewogen. In de staande klas moet dat precies andersom worden. Leerkrachten zijn na twee maanden al erg positief. Het onderzoeksinstituut meldt dat ze een toegenomen concentratie zien, vooral bij jongens. Die hebben staand meer ruimte om te bewegen dan achter een bureau. Zo raken ze meer overtollige energie kwijt, zo melden de diabetesonderzoekers.

  Bron: Metro

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS