Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 March 2015
Artikel delen

Staatssecretaris Dekker roemt rekenonderwijs Pieter Groen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Donderdag 12 maart jl. heeft staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs een bezoek aan Pieter Groen (onderdeel Andreas College) gebracht. Aanleiding hiervoor is dat sinds een paar dagen bekend is geworden dat Pieter Groen tot de beste middelbare scholen van heel Nederland hoort op het gebied van rekenonderwijs.

  Het is niet onopgemerkt gebleven in Den Haag dat de rekenonderwijs- aanpak van Pieter Groen vruchten afwerpt. Het verbeteren van het rekenonderwijs is een van de speerpunten van staatssecretaris Dekker. Rekencoördinator Koos van Rijn van Pieter Groen licht het succes van de rekenaanpak op deze school als volgt toe: ‘’Wij zijn op rekengebied een aantal jaren verkennend bezig geweest. Dit heeft geleid tot huidige inrichting van ons rekenonderwijs. We werken nu met een gedifferentieerde aanpak. Iedere leerling doet een entreetoets. Vanuit de resultaten die die betreffende leerling haalt, volgt hij of zij een persoonlijk programma. Hierbij werkt de leerling op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo toe naar de landelijke rekentoetsen. De rol van ICT, in concreto het gebruik van zowel het digitale programma ‘Rekenblokken’ als de PC/tablet voor iedere leerling, is hierbij cruciaal. Deze aanpak op Pieter Groen leidt tot hogere resultaten bij de landelijke rekentoetsen dan bij vergelijkbare scholen in Nederland. Daar zijn wij natuurlijk erg trots op.

  Directeur Alan Turner van Pieter Groen geeft aan dat de gedifferentieerde en persoonlijke aanpak op Pieter Groen niet alleen leidt tot successen op rekengebied. ‘We hebben het afgelopen schooljaar afgesloten met een bijzonder hoog gemiddeld slagingspercentage van 97% voor vwo, havo en mavo. Voor ons is dit weer een bewijs dat waar wij als school voor staan, ook echt werkt. We gaan onze aanpak van het rekenonderwijs nu verder ontwikkelen voor leerlingen met dyscalculie en met ernstige rekenproblemen (ERP).

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS