Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 March 2009
Artikel delen

Staatssecretaris Heemskerk geeft startschot I-Coach

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Staatssecretaris Heemskerk (Ministerie van Economische Zaken heeft maandag een werkbezoek afgelegd aan I-Coach. Doel van dit project is dat ROC-leerlingen hun digitale vaardigheden overdragen op MKB-ers. Het werkbezoek was tevens het officiële startschot van I-Coach.

  Dit unieke initiatief is ontwikkeld binnen het programma Digivaardig & Digibewust, waarin het Ministerie van Economische Zaken, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken aan het Digivaardiger maken van Nederland. Uit eerder onderzoek blijkt dat 80% van de MKB-ers denkt dat de digitale veiligheid van zijn onderneming op orde is, terwijl 60% van de MKB-ers slachtoffer is geweest van een digitaal incident, zoals een virusinfectie of diefstal van een laptop. De noodzaak om ondernemers in het MKB digibewuster te maken is hoog. Een groter digibewustzijn betekent dat ze de mogelijke gevaren van het gebruik van digitale middelen kennen en er bewuster mee omgaan.

  Staatssecretaris Heemskerk:

  “De kennis die ROC-studenten hebben van de laatste ICT-ontwikkelingen, helpt MKB-ers om in deze tijd, waar het echt op ondernemerschap aankomt, onnodige risico’s te voorkomen en nieuwe kansen te grijpen. Zo houden ze cybercrime en virussen buiten de deur maar plukken ze wel alle voordelen van digitale ondersteuning van hun werk en soms ook van een grotere klantenkring via internet.”

  ROC ASA, vestiging Amersfoort en ROC Friesepoort, vestiging Leeuwarden zijn de eerste ROC’s die gestart zijn met I-Coach en met succes. Staatssecretaris Heemskerk heeft de leerlingen vanmiddag een certificaat overhandigd voor hun deelname aan I-Coach. Dit jaar wordt I-Coach op meerdere ROC’s ingezet om de leerlingen te koppelen aan midden – en kleinbedrijven om hun digitale kennis te delen.

  www.i-coachnederland.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS