Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 October 2009
Artikel delen

Start inschrijving landelijk Techniek Toernooi voor basisscholen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De inschrijving voor het landelijke Techniek Toernooi 2010 is begonnen. Welk team bouwt de hoogste en sterkste toren van marshmallows en satéprikkers? Welke loopbrug van rietjes wordt het hoogst en bezwijkt niet? Wie komt met de beste pneumatische grijparm voor het verplaatsen van zware gewichten? Welke constructie kan het beste water optillen?

  Beste techniekers van Nederland
  Op donderdag 3 juni strijden in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem 250 basisschoolteams om de titel Beste Techniekers van Nederland. Vroege aanmelding verhoogt de kans op deelname. Tijdens het toernooi draait alles om acht spannende techniekuitdagingen, verdeeld over vier leeftijdcategorieën. Alle basisscholieren van Nederland kunnen meedoen, ook de allerjongsten! Per uitdaging zijn er vier prijzen te winnen. Ook ontvangen alle winnaars uit handen van de jury een individuele prijs.

  Deelname aan het Techniek Toernooi is gratis. De organisatie draagt bovendien bij in de reiskosten naar Arnhem en zorgt voor lesbrieven met tips & trucs, waarmee leerkrachten en leerlingen op school direct aan de slag kunnen.

  Regionale wedstrijden
  Inmiddels is ook de inschrijving opengesteld voor drie regionale edities van het Techniek Toernooi. Deze satelliettoernooien worden georganiseerd in Alkmaar (voor basisscholen gevestigd in de kop van Noord-Holland), Delft (voor Zuid-Hollandse basisscholen) en Drachten (voor scholen primair onderwijs in Groningen, Friesland en Drenthe). Regionale winnaars mogen gegarandeerd meedoen aan de landelijke krachtmeting in Arnhem. 

  Voor meer informatie, de lesbrieven en aanmelding: www.techniektoernooi.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS