Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 September 2017
Artikel delen

Start landelijke Week Tegen Pesten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De landelijke Week Tegen Pesten staat dit jaar in het teken van online pesten. De aandacht gaat speciaal uit naar de samenwerking tussen school, leerlingen en ouders bij de aanpak van (online) pesten. Demissionair staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker opent de week maandag op het St. Nicolaaslyceum te Amsterdam.

  Verplaatsing Week Tegen Pesten

  Voorheen werd de Week tegen Pesten in februari gehouden, maar enkele jaren geleden werd het evenement verplaatst naar september. "Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt je daarbij", zegt de organiserende stichting School &Veiligheid.

  Hulpmiddelen

  De stichting lanceert deze week nieuwe 'tools' om pesten aan te pakken. Het zijn hulpmiddelen en lesmaterialen om bijvoorbeeld met leerlingen afspraken te maken over online gedrag. Of om ouders te informeren en te betrekken bij het online gedrag van hun kinderen.

  Online pesten gebeurt meestal anoniem. Dat maakt het laagdrempeliger om te pesten en lastiger om te achterhalen wie de pester is, aldus School & Veiligheid.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS