Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 December 2009
Artikel delen

Startschot Wikiwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Minister Plasterk heeft gisteren de eerste versie van Wikiwijs.nl, het platform voor docenten om open, digitaal leermateriaal te kunnen vinden, gebruiken en te bewerken gelanceerd. De komende jaren moet Wikiwijs zich gaan ontwikkelen tot een plek waar leermateriaal voor iedere docent en leerling in het hele onderwijsstelsel staat. Open, gratis toegankelijk en vrij te gebruiken en aan te passen. Docenten maken samen een open schoolboek.

  Het gaat om digitaal leermateriaal voor alle onderwijsniveaus, van basisonderwijs tot en met universiteit, vaak gemaakt en onderhouden door docenten. Wikiwijs bevat buiten de leerstof bijvoorbeeld ook oude examenopgaven en oefenstof. Iedereen kan via Wikiwijs bestaand leermateriaal vinden en bekijken.

  Wikiwijs is primair van, voor en door docenten. Het versterkt de positie van de docenten en vergroot de kwaliteit van het onderwijs doordat docenten hun kennis delen. Iedere docent kan via Wikiwijs zijn creativiteit en didactische vaardigheden inzetten door zelf of samen met anderen origineel materiaal te ontwikkelen dan wel bestaand open materiaal door te ontwikkelen of aan te vullen. Iedereen kan erbij, dus ook leerlingen, studenten en andere ge

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS