Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 September 2009
Artikel delen

Steeds meer jonge kinderen op Hyves

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Stichting Mijn Kind Online heeft onderzoek laten doen naar het gebruik van Hyves onder 8 -18 jarigen. Oorspronkelijk werd de netwerksite opgezet voor volwassenen, maar inmiddels, vijf jaar later, blijkt de site ook erg populair bij kinderen te zijn. Zo heeft meer dan driekwart van de tieners een Hyvesprofiel, en zit van de 8-jarigen ook al minimaal een derde op Hyves.

  Vrienden
  Klasgenoten en vrienden zijn de populairste contacten in het vriendennetwerk. Opvallend is dat driekwart van de 8- tot 18-jarigen zijn vader en/of moeder in het netwerk heeft. Daarnaast heeft een op de vijf kinderen een opa en/of oma in hun netwerk, en een op de drie een leraar/ lerares.

  Ouders

  Ouders zijn betrokken internetopvoeders, blijkt uit het onderzoek. Het actiefst zijn ouders met jonge kinderen. Zo hebben bijna alle kinderen tussen 8 en 10 jaar hun wachtwoord aan hun ouders gegeven, wat erop wijst dat zij Hyven onder begeleiding van hun ouders. De invloed van ouders is ook zichtbaar aan het feit dat de meerderheid van alle profielen van kinderen tot 10 jaar zijn afgeschermd, dus onzichtbaar zijn gemaakt voor onbekenden. Ouders wijzen hen daarop.

  Ontvrienden
  Tweederde van de tieners is wel eens verwijderd uit iemands vriendenlijst (‘ontvrienden’ heet dat) en dat vinden ze niet leuk. Hoe ga je daarmee om? Ongeveer 1 op de 8 kinderen heeft wel eens ruzie op Hyves, en 1 op de 5 krijgt wel eens een vervelende krabbel. Vooral de 13- tot 15-jarigen hebben daar emotioneel last van.

  Het rapport kunt u downloaden vanaf deze pagina: www.mijnkindonline.nl/hyves

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS