Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
30 September 2015
Artikel delen

Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen zet met Smart Education Hub in op onderwijsvernieuwing

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

   Tot SOOOG behoren 26 scholen, waaronder basisschool de Noordkaap waar de Smart Classroom wordt ingericht. “Wij willen innovatief onderwijs bieden om leerlingen beter voor te bereiden op de vaardigheden van de toekomst. Onderwijs waarin de individuele leerling centraal staat en zij gestimuleerd worden om zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Tegelijkertijd willen we kinderen uitdagen om samen te leren. De Smart Education Hub biedt hiervoor enorme kansen”, aldus Jaap Hansen, bestuurder bij SOOOG.

   Volgens onderwijswethouder Bard Boon van gemeente Oldambt is de Hub belangrijk voor de regio. “Voor een krimpregio als Oost-Groningen is het belangrijk dat wij een breed aanbod aan voorzieningen blijven bieden. Zoals kwalitatief goed én vooruitstrevend onderwijs. De opening van de Hub in onze regio draagt hier zeker aan bij.”

  Slimmer leren, slimmer lesgeven en slimmer delen
   Een Smart Education Hub is opgebouwd uit drie onderdelen: Smart Classrooms, Smart Teachers en Smart Sharing. Smart Classrooms is de fysieke inrichting van klaslokalen met de nieuwste technologie en digitale leermiddelen. Voor het onderdeel Smart Teachers worden leraren, directeuren en bestuurders getraind om hun lessen ‘toekomstproef’ te maken door ICT en sociale media structureel in te bedden in het onderwijs. Via het online platform ‘Smart Sharing’ kunnen collega’s binnen en tussen Hubs ervaringen, best practices en inzichten met elkaar delen.

   Naast de Hub bij SOOOG, zijn er drie andere Smart Education Hubs in Nederland: Laurentiusstichting in Delft, Stichting Sint Josephscholen in Nijmegen en ASKO scholen in Amsterdam. Binnenkort start een vijfde Hub bij een samenwerkingsverband van vijf onderwijsstichtingen in de gemeente Hof van Twente.

  Ruim aanbod via educatieve partners
   Het SEH-programma werkt samen met diverse onderwijspartners, die hun digitale leermiddelen gratis ter beschikking stellen. Dit zijn ThiemeMeulenhoff, Noordhoff, Malmberg, Zwijsen, RoboMind en Oefenweb. De innovatieve startups WizeNoze (zoekmachine voor leeftijdsspecifieke content op internet) en Squla (online lesprogramma’s) dragen bij aan het Smart Sharing-platform. Verder zijn KPN (connectiviteit), Heutink ict (installatie en onderhoud devices en optimalisering WiFi-omgeving), Leeruniek (learning analytics) en Innofun (Smart Teachers) als partner aangesloten. Kijk voor meer informatie op www.smarteducationhub.nl.ij basisschool de Noordkaap van SOOOG is een zogeheten Smart Classroom ingericht met devices zoals tablets, een smartboard en geoptimaliseerde Wi-Fi. Ook gaan de bestuurders, schooldirecteuren en leerkrachten van SOOOG deelnemen aan een innovatietraining onder de naam Smart Teachers. Commissaris der Koning Max van den Berg en onderwijswethouder Bard Boon gaven het officiële startsein voor de opening.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS