Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 June 2016
Artikel delen

Studenten Anna Lyceum uit Nieuwegein en Hogeschool van Amsterdam winnen NK Office

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Laura van der Schoor van het Anna Lyceum uit Nieuwegein en Tijmen Joosten van de Hogeschool van Amsterdam mogen zich een jaar lang de Nederlands kampioen Microsoft Office noemen. Op het Microsoft-kantoor op Schiphol wonnen zij op 3 juni het door SURFspot, Slim.nl en Microsoft georganiseerde NK Office. Beide winnaars krijgen samen met hun begeleiders een geheel verzorgde reis naar het Wereldkampioenschap Microsoft Office, dat plaatsvindt in Disney World in Florida.

  Aan het NK Office deden in totaal dertig studenten mee van verschillende onderwijsinstellingen uit heel Nederland. Zij deden een examen in Microsoft Word of Excel, en de winnaars – één vanuit het voortgezet onderwijs of mbo, en één vanuit het hoger onderwijs – werden geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten en de snelste tijd.

  21e-eeuwse vaardigheden

  In het Nederlandse onderwijs worden steeds meer Microsoft Specialist Examens (MOS) afgenomen, waarmee studenten zich kunnen certificeren voor onder andere Word en Excel. De studenten die nationaal het hoogst scoorden op de MOS plaatsten zich voor het NK Office. Daar streden zij met elkaar om een plaatsing voor het WK in Florida, dat in augustus 2016 plaatsvindt en waar studenten uit 130 verschillende landen aan meedoen.

  “Wij vinden we het belangrijk dat studenten zich ontwikkelen, en 21e-eeuwse vaardigheden opdoen”, zegt Eduard Beck van Microsoft Nederland. “Op het NK Office en in de Microsoft Specialist Examens spelen zaken als samenwerken, probleemoplossend denken en creativiteit een belangrijke rol. Allemaal vaardigheden die studenten nodig hebben om aan te kunnen sluiten op de arbeidsmarkt van morgen.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS