Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 June 2015
Artikel delen

Studenten Hogeschool Utrecht winnen wedstrijd met app voor autisme

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Zes informaticastudenten van de Hogeschool Utrecht hebben vrijdag de zogenoemde Project B Challenge gewonnen. Dat is een wedstrijd waarbij studenten een manier moeten bedenken om mensen met een beperking te ondersteunen. 

  IT-dienstverlener Sogeti begon een halfjaar geleden met Project B Challenge, een competitie voor derde- en vierdejaars informaticastudenten. Aan de wedstrijd deden vijf studententeams van vier hogescholen mee. Het ging om teams van Hogeschool Utrecht, Avans, Fontys en Windesheim.

  De Utrechtse informaticastudenten wonnen vrijdag na weken brainstormen en ontwikkelen. Zij bouwden een webapplicatie voor mensen met autisme. Met het programma, dat de naam Kornuit heeft gekregen, kunnen studenten met autisme eenvoudiger en op een structurele wijze afspraken maken met vrienden.

  De studenten kunnen verschillende sociale-media-accounts aan Kornuit koppelen, waaronder die van Twitter en Facebook. Dankzij die koppelingen kan Kornuit onder andere zien welke films de studenten leuk vinden en wie hun beste vrienden zijn. Hiervoor gebruikt de applicatie een algoritme dat de studenten zelf schreven.

  Op basis van de berekeningen geeft Kornuit op bepaalde momenten een suggestie voor een afspraak met vrienden die dezelfde dingen 'leuk' vinden, zoals dezelfde films. Vervolgens kan er via de applicatie een afspraak worden gemaakt, die eventueel in Google Calendar verschijnt.

  “Kornuit moet een maatje zijn voor jonge mensen met autisme. Als de uitrol van deze app goed verloopt, willen we de app ook in het buitenland lanceren. Kornuit is nu zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar,” liet teamleider Cindy Jong van het winnende studententeam weten.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS