Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 August 2015
Artikel delen

Summerschool van CodeCult succesvol bij Conclusion

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Conclusion heeft deze zomer de eerste CodeCult SummerSchool op het hoofdkantoor te Utrecht gehost. Kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs (8 – 12 jaar) hebben tijdens de SummerSchool spelenderwijs leren programmeren onder leiding van ‘Code-meesters’. Het programmeren heeft geresulteerd in 15 games die variëren van een racespel tot een spacebattle. 

  Het initiatief voor de SummerSchool ligt bij de Amsterdamse organisatie CodeCult. In de week van 17 tot en met 21 augustus hebben de kinderen onder leiding van ervaren programmeurs de basis van het programmeren geleerd. De jonge deelnemers hebben echter niet de hele tijd achter het beeldscherm doorgebracht, er was ook tijd voor sport en spel zoals een spannende vossenjacht.

  Dit is de toekomst

  CodeCult gelooft dat programmeren de vaardigheid van de toekomst is: het bevordert creativiteit, leert je samenwerken met mensen over de hele wereld en laat je communiceren in een universele taal. Programmeren stimuleert bovendien het zelflerend vermogen en het logisch en gestructureerd denken.

  Maatschappelijk probleem           
  Conclusion wil met het hosten van deze SummerSchool een bijdrage leveren aan het oplossen van een maatschappelijk probleem: het grote tekort aan IT-ers op de Nederlandse arbeidsmarkt, nu en in de toekomst. Op dit moment kan een IT-professional kiezen uit meer dan 10 openstaande vacatures. Door de verdergaande digitalisering van de samenleving zal het tekort de komende jaren verder oplopen. Naar verwachting kent 90% van de banen over 5 jaar een IT-component. Conclusion en CodeCult staan niet alleen in hun ambitie. Neelie Kroes sloot eerder dit jaar het CodePact waarmee zij zich inzet voor programmeeronderwijs op alle basisscholen in Nederland.

  Benieuwd waar de kinderen aan hebben gewerkt? De projecten zijn hier te vinden. Meer informatie over dit initiatief vind je op www.codecult.nl.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS