Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
23 August 2016
Artikel delen

Taalkit DUTCH voor vluchtelingen presenteert nieuwe website

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Eind 2015 hebben CINOP en ETV.nl het initiatief genomen voor de ontwikkeling van de Taalkit DUTCH. Speciaal voor dit doel is er nu een aparte website: www.taalkitdutch.nl, met alles wat u moet weten over dit (gratis) taalpakket voor vluchtelingen zonder status.

  De nieuwe website is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met de Taalkit DUTCH of met het (gratis) taalpakket aan de slag wilt. U vindt er alle startersinformatie, waaronder flyers in het Arabisch, Tigrinya en het Engels. Ook kunnen bezoekers via een video en interviews een indruk krijgen hoe de methode in de praktijk werkt.

  Verder bevat de site alle materialen die (taal)vrijwilligers en begeleiders nodig hebben om het taalpakket te gebruiken. Naast het online platform met leerroutes (op Oefenen.nl), is er een handleiding voor begeleiders, verbeterd materiaal voor de deelnemers en een programma voor 20 weken.

  De Nederlandse bibliotheken verstrekken inlogcodes voor het online deel. Het offline materiaal kan eenvoudig worden gedownload worden van de nieuwe website.

  Momenteel wordt de Taalkit DUTCH volop gebruikt door vrijwilligers in bibliotheken, asielzoekerscentra en andere instellingen die vluchtelingen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. We zijn trots dat ons maatschappelijke initiatief daadwerkelijk ten goede komt aan de doelgroep vluchtelingen zonder status.

  Hier vindt u de nieuwe website: www.taalkitdutch.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS