Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 January 2015
Artikel delen

Talen-app Duolingo brengt platform voor scholen uit

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De populaire talen-app Duolingo, waarmee gebruikers spelenderwijs vreemde talen kunnen leren, brengt een platform voor scholen uit. Dat meldt Duolingo op zijn website. Eerder introduceerde Duolingo zijn eigen certificeringsprogramma, waarmee mensen hun kennis van een taal kunnen laten bevestigen met een certificaat.

  Duolingo for Schools maakt het voor leraren mogelijk om Duolingo-resultaten van leerlingen te bekijken. Leraren krijgen een overzicht te zien, waarbij de app aangeeft waar leerlingen nog precies moeite mee hebben. Het platform is gratis te gebruiken door scholen en leerlingen. Costa Rica en Guatemala zijn al begonnen met Duolingo-projecten op scholen. Duolingo for Schools wordt daar ingezet om leerlingen Engels te laten leren.

  "Het doel is om een persoonlijke leerervaring te bieden, zodat iedere student directe feedback van de docent kan krijgen. Dit zorgt ervoor dat docenten meer tijd overhouden om vragen te beantwoorden en studenten te helpen die meer moeite hebben met de opdrachten", aldus Duolingo-medeoprichter Luis von Ahn.

  Duolingo is beschikbaar op het web, en voor iOS en Android. Nederlandstalige gebruikers kunnen momenteel alleen Engels leren met de app. Er zijn wel meerdere cursussen in het Engels beschikbaar.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS