Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
16 June 2009
Artikel delen

Tentoonstelling De Robot Show in NEMO

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Van 27 juni tot 6 september is de tentoonstelling De Robot Show te zien in NEMO. Het science center staat dan helemaal vol met robots. Zo is er bijvoorbeeld een productiearm van een industriële robot die kan helpen in een fabriek, een medische robot die kan helpen in ziekenhuizen en een aantal robotdieren: bijvoorbeeld de kat  I-cat en de hond Aibo. Er is zelfs een robotjockey die op de rug van een kameel kan rijden. Een van de bekendste robots die te zien is “all is full of love” uit de videoclip van Björk.

  Behalve de tentoonstelling zijn er ook workshops, extra activiteiten en wedstrijden. Bezoekers kunnen een Meet&Greet winnen met Asimo, de bekende super hightech robot van autofabrikant Honda. Maar bezoekers kunnen bijvoorbeeld ook kijken naar de Vakkanjers van Bureau Top die oefenen voor de World Skills in Calgary of schaken tegen een echte schaakrobot van de Universiteit van Amsterdam.

  Over science center NEMO

  NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol interactief aanbod op het gebied van wetenschap en technologie. Openingstijden zomertentoonstelling (27 juni t/m 6 september): maandag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). Voor meer informatie: www.e-nemo.nl.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS