Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 May 2017
Artikel delen

Thinglink: Interactieve foto

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Met Thinglink kun je je foto’s verrijken met interactieve elementen, zoals video en audio. Daarmee maak je van een foto leermateriaal voor leerlingen. Of andersom, leerlingen laten zien wat ze geleerd hebben via een interactieve foto. Thinglink beschikt ook over een gratis database met interactieve foto’s van gebruikers.

    Stap 1: Account aanmaken
    Je kunt Thinglink eerst gratis uitproberen. Je mogelijkheden zijn dan beperkter als het gaat om het toevoegen van media aan de foto. Maar je kunt wel prima met een gratis account gebruikmaken van al bestaande interactieve foto’s. Voor een gratis account kun je een koppeling maken met je Facebook- of Google-account.

    Stap 2: Functionaliteiten
    In de bovenste balk kun je kiezen uit een aantal functionaliteiten. Via explore krijg je de mogelijkheid te zoeken naar al gemaakte interactieve foto’s. Deze kun je vervolgens delen met studenten via verschillende social media. Via de button students krijg je de mogelijkheid groepen aan te maken die je vervolgens via een gegenereerde code kunt uitnodigen voor materiaal dat klaarstaat op Thinglink. De button create brengt je naar een omgeving waarin je foto’s kunt uploaden waaraan je interactieve elementen kunt toevoegen. Mochten de mogelijkheden van een gratis account te beperkt zijn, klik dan op upgrade. De laatste button genaamd me is een link naar je eigen portaal waar je onder meer je gemaakte werk, statistieken en wie jou volgt terug kunt vinden.

    Stap 3: Interactieve foto maken
    Bij het selecteren van een foto heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt een link invoeren naar een foto op internet, browsen op je eigen computer, een connectie maken met je Facebookfoto’s of zoeken op de site Flickr. Vervolgens tag je een plek op de foto waar je iets aan wilt verbinden. Bij een gratis account kan dat alleen tekst zijn of een link naar een internetpagina. Bij een betaald account kun je ook audio toevoegen of een foto. Onderaan de foto vind je de button settings. Daar kun je aangeven of de foto wel of niet zichtbaar is voor anderen.

    Stap 4: Extra’s
    – Sinds kort kun je ook 360 graden foto’s toevoegen. In combinatie met interactie in de foto wordt de beleving dan helemaal interessant.
    – De site biedt een heleboel tutorials. Deze gaan bijvoorbeeld over het aanmaken van je eigen channel, toevoegen van studenten aan een groep en hoe je Google-assets kunt gebruiken in je foto.

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS