Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 June 2009
Artikel delen

Toetstrainer taal en rekenen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Jaarlijks nemen ongeveer 160.000 basisschoolleerlingen van groep 8 deel aan de Cito-toets. Deze toets, die een advies voor vervolgonderwijs geeft, bezorgt veel kinderen slapeloze nachten. In navolging op de succesvolle PC-variant komt 18 september de ‘toetstrainer’ (in 2 varianten: Taal en Rekenen) uit voor Nintendo DS.

  De Toetstrainer is een ideaal hulpmiddel voor kinderen om op speelse wijze kennis te maken met de toetsen, de systematiek van meerkeuzevragen en laat zien op welk onderdeel eventueel nog wat bijgespijkerd kan worden. Met de Nintendo DS kunnen kinderen op ieder moment en overal oefenen en werken ze al spelend aan een goede voorbereiding op de echte Cito-toets.

  De Toetstrainer wordt in twee verschillende uitvoeringen uitgebracht: Toetstrainer Taal en Toetstrainer Rekenen. Met Toetstrainer Taal kunnen kinderen oefenen op de onderdelen ‘Taal’ en ‘Spelling’ of een combinatie van beide onderdelen. Met Toetstrainer Rekenen kan worden geoefend op de onderdelen ‘Hoofdrekenen’ en ‘Rekenen’ of een combinatie van deze onderdelen.

  Kinderen kunnen de toetsen in drie verschillende variatieniveaus spelen. Niveau 1 bestaat uit oefenvragen, waarmee kinderen vrij kunnen oefenen. Na iedere 20e vraag wordt een overzicht gegeven van goede en foute antwoorden. Niveau 2 bestaat uit proefvragen, waarmee kinderen stapsgewijs een toets maken. Kinderen vullen verschillende reeksen in en zodra een reeks voldoende juist is beantwoord, gaan er 5 minuten van de tijd af, net zolang tot het kind 30 minuten (de werkelijke toetslengte) aan goed ingevulde antwoorden heeft gegeven. Niveau 3 is het examen, waarmee kinderen onder Cito condities het examen maken. Na het invullen van de toets wordt het cijfer getoond op basis van de verschillende categorieën . 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS