Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 June 2014
Artikel delen

TopoMaster bekroond met Comenius Award

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In Berlijn werden de inzendingen uit 25 landen beloond. Lian van de Wiel, uitgever van TopoMaster: ‘We zijn ontzettend trots op deze prijs voor TopoMaster. Onze uitgeefvisie stelt het bereiken van kinderen centraal. Door op zoek te gaan naar wat hen motiveert, enthousiasmeer je kinderen en verhoog je de leeropbrengst. Dat we voor het tweede jaar op rij zijn beloond, is voor ons een bevestiging van onze visie. Deze prijs stimuleert ons om nog meer onderscheidende concepten te ontwikkelen waarmee kinderen zich optimaal ontwikkelen.’

  Ontwikkeld met de redactie van National Geographic Junior

  TopoMaster is een onderdeel van Grenzeloos, een digitale lesmethode aardrijkskunde voor het basisonderwijs. Leerlingen kunnen op school of thuis op pc, laptop of tablet de game spelen en leren zo spelenderwijs topografie. ‘De game is samen met de redactie van het populaire magazine National Geographic Junior ontwikkeld en bevat bijzonder beeldmateriaal en aansprekende informatie. Door topografie te oefenen met weetjes van onder andere dieren, gebouwen en het landschap onthouden leerlingen het beter. De game-elementen dagen kinderen uit om zichzelf steeds te verbeteren’, aldus Van de Wiel. De resultaten van de kinderen zijn voor leerkrachten inzichtelijk via het online leerlingvolgsysteem, Blink Studio.

  Gerenommeerde Europese onderscheiding

  De Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI). Het GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek. De Europese onderscheiding voor innovatieve educatieve producten wordt uitgereikt aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie. Vorig jaar won Blink Educatie een Medaille voor de lesmethode Groove.me, waarmee kinderen Engels leren met popmuziek. De lesmethode wordt inmiddels op 1.000 scholen gebruikt.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS