Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 October 2008
Artikel delen

Traagheid volgepropte computer grootste ergernis

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Een computer is een onmisbaar hulpmiddel, en we stellen hoge eisen aan snelheid en prestaties. Tegelijkertijd proppen we de computer vol met software en bestanden, en schonen we hem nauwelijks op. Zelfs de snelste computer slibt hierdoor langzaam maar zeker dicht, wordt traag en wekt dus ergernis op. 

  69% van de computergebruikers signaleert dit probleem. Door de computer regelmatig op te schonen blijven snelheid en capaciteit veel langer op peil. Omdat zelfs doorgewinterde computergebruikers daar vaak niet aan toe komen, wordt op zondag 26 oktober de eerste Nationale Computer Opschoondag gehouden.

  De Nationale Computer Opschoondag is een initiatief van HCC, de grootste vereniging van computergebruikers. HCC helpt beginnende en gevorderde computergebruikers het maximale uit hun computer te halen, en heeft daarom speciaal voor haar leden een opschoontool ontwikkeld om op gemakkelijke en veilige manier de computer op te schonen. Ter gelegenheid van de Nationale Computer Opschoondag kan iedereen, wel of geen HCC-lid, deze tool gratis downloaden via de site www.nationalecomputeropschoondag.nl.

  Bij elkaar opgeteld staat op particuliere computers in Nederland ca. 240 miljoen GB aan software en bestanden die niet worden gebruikt. Dit is zo’n 12 % van de totale capaciteit. Deze vervuiling maakt de computers traag, en kost Nederland bovendien 100 tot 150 miljoen kW aan stroom per jaar. Dit komt overeen met het stroomverbruik van een stad als Den Bosch, en vertegenwoordigt een waarde van 25 tot 38 miljoen euro. Alle niet-gebruikte bestanden en software moeten tenslotte wél elke keer geladen worden, waardoor de computer harder en langer moet werken.

  De Nationale Computer Opschoondag wordt gehouden op 26 oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat. Heel Nederland wordt uitgenodigd om dat extra uur te gebruiken om de computer op te schonen. Als extra aansporing om deel te nemen maken alle deelnemers kans een van de 25 computers te winnen die HCC weggeeft in een loterij die speciaal op deze dag wordt gehouden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS