Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 August 2011
Artikel delen

Trage sites groter probleem dan files

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Nederlanders brengen iedere dag zo’n 400.000 uur in de file door. Dat lijkt veel, maar het fileprobleem op de digitale snelweg is bijna twee keer zo groot. Dagelijks wachten we met zijn allen 700.000 uur op het laden van trage sites.

  Zo’n 5 miljoen automobilisten staan iedere dag gemiddeld 5 minuten in de file. Nederland heeft 11 miljoen internetgebruikers, die gemiddeld 88 pagina’s per dag bezoeken en daar in totaal 4 minuten op wachten. Ondanks de nationale file-ergernis, verspillen we dus meer tijd achter onze computer dan achter het stuur. Dit nieuwe inzicht blijkt uit onderzoek van SpeedProfs.com, dat eigen meetresultaten combineerde met publicaties van Google, ITU, Nielsen, New Relic en TNS-NIPO.

  “Veel mensen denken dat trage sites een probleem is uit het verleden. Maar de mensen die sites maken heb zelf vaak de snelste verbindingen en stoppen hun creaties vol met grafische toeters en bellen. Zij realiseren zich doorgaans niet dat de gemiddelde bezoeker er wel vijf keer zo lang op moet wachten. Bijkomend probleem is de trage verbinding van smartphones en tablet-computers. Nog weinig sites zijn geoptimaliseerd voor mobiele netwerken,” aldus Willem de Groot, een van de onderzoekers.

  SpeedProfs.com onderzocht de 100 populairste sites in Nederland, en kwam tot de conclusie dat de snelheden ver uit elkaar liggen. Grote internetbedrijven zoals Microsoft, Google en Facebook laden allemaal onder de 1 seconde. Bedrijven die slecht scoren zijn onder andere het AD, Ziggo, RTL en Groupon die er vier tot tien keer zo lang over doen.
  “Collectief wachten op trage sites heeft ook een economische implicatie. Stel dat de gemiddelde site twee keer zo snel zou laden, dan bespaart dat 2 minuten per persoon per dag. In Nederland alleen staat dat voor een arbeidsproductiviteit van een paar miljard euro. Dat klinkt belachelijk, en dat is het ook. Het zet je aan het denken,”zegt Donald Res, oprichter van het SpeedProfs.com kennisplatform.

  Het complete onderzoek is te vinden in het Engels in bijgevoegd PDF of op de website: Dutch Economic Impact Slow Websites: http://speedprofs.com/dutch-economic-impact-slow-websites/.
  SpeedProfs.com is een internationaal kennisplatform van Nederlandse bodem. Het streeft ernaar snelheidsproblemen inzichtelijk te maken en mensen te helpen deze problemen op te lossen. Hiervoor worden tools en informatie kosteloos beschikbaar gesteld.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS