Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
4 May 2017
Artikel delen

TU Delft leert Rotterdamse leerlingen programmeren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Alle leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van Rotterdamse basisscholen krijgen vanaf deze maand les in programmeren. De TU Delft verzorgt de lessen samen met Connectis en SIDN. Het doel van de lessen is om meer aandacht te vragen voor het werk als programmeur, vooral nu er op dat gebied een gat in de arbeidsmarkt is. Dat meldt Dutch Cowboys.

  Door kinderen nu al kennis te laten maken met programmeren, worden hun latere kansen op de arbeidsmarkt vergroot. De instanties hopen dat kinderen in de toekomst verder willen met programmeren, omdat er nu al een groot tekort is aan programmeurs. De lessen moeten er bovendien voor zorgen dat ook meisjes interesse krijgen voor het vakgebied. Martijn Kaag van Connectis heeft goede hoop dat de programmeerlessen nuttig zijn. Volgens hem kunnen kinderen spelenderwijs goed uit de voeten met de creativiteit die het vak met zich meebrengt.

  De lessen op Rotterdamse basisscholen worden georganiseerd en gegeven door studenten van TU Delft. Connectis zorgt er vervolgens voor dat deze studenten worden betaald. De laptops voor de lessen worden geleverd door het bedrijf SIDN, beheerder van .nl-domeinnamen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS