Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
30 June 2015
Artikel delen

TU Eindhoven opent lab voor microfabricage

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Technische Universiteit Eindhoven opent woensdag een Microfab Lab. Studenten en onderzoekers kunnen de verschillende faciliteiten gebruiken om micrososystemen, zoals labs-on-a-chip of organs-on-a-chip, te bouwen voor onderzoek en onderwijs.

  Het Microfab Lab is bedoeld als productiefaciliteit die niet gespecialiseerd is in één technologie. Zo kunnen onderzoekers gebruik maken van een cleanroom voor lithografie en ze kunnen ook werken met gespecialiseerde 3d-printers, laserfabricagetechnieken en met biologische cellen.

  Het nieuwe lab is een samenwerking tussen de faculteiten werktuigbouwkunde, biomedische technologie, technische natuurkunde en scheikundige technologie en valt onder het Institute for Complex Molecular Systems. Ook onderzoekers en studenten van andere faculteiten en partner-universiteiten zijn welkom om van de faciliteiten gebruik te maken. De TU/e wil zo een 'ontmoetingsplek creëren en samenwerking tussen verschillende disciplines en faculteiten stimuleren'.

  In het nieuwe lab van 600 vierkante meter heeft een miljoen euro gekost, zal vooral onderzoeksgebieden naar micro-fluïdica, weefselkweek, lab-on-a-chip en organ-on-a-chip een plaats bieden. Het lab biedt ook de mogelijkheid om onderzoek te doen naar 'slimme' materialen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS