Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
4 April 2016
Artikel delen

TU Eindhoven wint twee hoofdprijzen tijdens robottoernooi

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Technische Universiteit van Eindhoven heeft twee prijzen gewonnen op de Robocup European Open in Eindhoven. Onder meer de voetbalrobots legden beslag op de eerste plaats.

  In het voetbaltoernooi speelden robots van ongeveer tachtig centimeter hoog tegen elkaar. Na een doelpuntloze eerste helft, wist TU Eindhoven in de tweede helft de tegenstanders uit Portugal met 2-0 te verslaan.

  Volgens teamcoach Lotte de Koning is dat te danken aan een tactische zet. "Na de rust zijn we eerder op doel gaan schieten", aldus de Koning. "Daardoor ontstonden meer kansen."

  De Eindhovense robot Amigo wist te winnen in de Home-League, waarin robots spelen die kunnen helpen met huishoudelijke taken. De wedstrijden bestaan uit opdrachten, zoals het opnemen van bestellingen en dat vervolgens op de goede plaats serveren.

  "Het is een goed teken dat we hier winnen", zegt aanvoerder Janno Lunenburg. "Dit is een goede basis om eind juni naar het WK in Leipzig te gaan."

  Ontwikkeling

  In de andere categorieën wonnen de Duitse teams uit Bielefield en Mannheim. Het evenement in Eindhoven heeft zo’n 15.000 bezoekers getrokken. Ruim 2.000 mensen woonden de voetbalfinale bij.

  De toernooien van de Robocup moeten de ontwikkeling van robots versnellen. Teams delen na de toernooien hun kennis.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS