Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 October 2014
Artikel delen

Twitter heeft 284 miljoen actieve gebruikers

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Twitter heeft zijn actieve gebruikers zien toenemen tot 284 miljoen. Een groot deel daarvan bezoekt de site via mobiele apparaten als smartphones en tablets. Dat liet het bedrijf maandagavond weten tijdens het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers.

  Twitter maakte bekend dat het aantal gebruikers dat minstens één keer per maand inlogt, het derde kwartaal is toegenomen met 23 procent in vergelijking met een jaar eerder. Een groot deel daarvan, zo'n 80 procent, bezocht de site voornamelijk met mobiele apparaten.

  Het aantal actieve gebruikers zegt overigens niets over het aantal mensen dat actief is op de dienst, omdat het ook om bots kan gaan. Dat is alleen lastig te zeggen; eerder wees experimenteel onderzoek al uit dat het moeilijk is om zogeheten socialbots – bots die een sociaal netwerk kunnen infiltreren – te ontdekken. Sommige van die bots kregen zelfs een invloedrijke positie binnen de Twittergemeenschap.

  Twitter stond maandagavond verder stil bij de financiële cijfers. In het derde kwartaal van dit jaar werd de frontpage van de microblogdienst 181 miljard keer bekeken. Dat is een toename van 14 procent. Per duizend views op de frontpage ontving Twitter 1,77 dollar, omgerekend zo'n 1,39 euro. Dat is een forse toename met een jaar eerder. Toen kreeg het bedrijf 83 procent minder binnen per duizend views.

  De omzet bedroeg in het derde kwartaal 361 miljoen dollar, omgerekend 284 miljoen euro. Het overgrote deel, 320 miljoen dollar, kwam binnen via advertenties. Dat is een toename van 109 procent in vergelijking met een jaar eerder. Mobiele gebruikers waren voor 85 procent verantwoordelijk voor de advertentie-inkomsten.

  Helemaal rooskleurig zijn de kwartaalcijfers overigens niet. Twitter leed namelijk een verlies van 175 miljoen dollar. Het Amerikaanse bedrijf deed niet uit de doeken wat het verlies veroorzaakte, maar mogelijk speelden daarbij de overnames van drie bedrijven een rol. Dankzij één van die bedrijven, Tap Commerce, experimenteert Twitter met het plaatsen van tweets over producten waarin een 'koop nu'-knop is aangebracht.

  Bron: Tweakers.net

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS