Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
4 August 2011
Artikel delen

Uitbreiding Squla voor basisschoolkinderen groep 4

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Squla, het online oefenprogramma waar kinderen met plezier leren, is nu ook geschikt voor basisschoolleerlingen uit groep 4. De uitbreiding van de quizvragen, plaatjes en spelletjes is afgestemd op kinderen van 7 en 8 jaar. De korte en bondige formuleringen en aansprekende plaatjes ter ondersteuning van de vragen, net als de filmpjes en minigames, zijn geschikt voor jongere leerlingen.

  De groep 4 vakken waarmee zij aan de slag kunnen, zijn: Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur & Techniek, Taal, Rekenen en Spelling. De vragen bestaan vooral uit meerkeuzevragen, alleen bij de vakken Rekenen, Taal en Spelling komen ook open vragen voor, waarbij kinderen ruim de tijd krijgen om het juiste antwoord te geven.

  Tafels en taal
  In groep 4 van de basisschool leren kinderen de basisvaardigheden voor rekenen, zoals optellen en aftrekken tot 100, vermenigvuldigen en splitsen. Kinderen die moeite hebben met rekenen, krijgen bij Squla de mogelijkheid op een leuke en uitdagende manier de tafels 1 t/m 5 en 10 uitgebreid te oefenen. Bij het vak Taal gaan de Squla quizvragen over het alfabet, dubbelwoorden, woordtrap en woordweb. De woorden zijn beter leesbaar gemaakt, zodat zij deze makkelijker begrijpen. Zo is bij woorden die uit twee woorden bestaan een koppelstreepje geplaatst. Dat is niet de juiste spelling, maar maakt het lezen en begrijpen van woorden een stuk makkelijker voor de beginnende lezer.

  Niels Schultz, platformmanager en ontwikkelaar Squla: “Deze uitbreiding is een logisch gevolg van de populariteit van Squla. Als oudere broertjes en zusjes op de computer leuke quizzen doen, willen de jongere kinderen dat ook. We verwachten dan ook hier veel ouders en leerkrachten blij mee te maken.”

  Vernieuwde Squla
  Het online leerplatform Squla is in oktober 2010 van start gegaan en heeft inmiddels 20.000 spelers, die gezamenlijk meer dan 14 miljoen quizvragen hebben gespeeld. Squla breidt gedurende de zomermaanden nog verder uit, om zo klaar te zijn voor het nieuwe schooljaar. In september komt de geheel vernieuwde versie uit, waar niet alleen basisschoolleerlingen gebruik van kunnen maken, maar ook leerlingen uit brugklassen.

  Squla
  De online educatieve software van Squla ondersteunt basisschoolleerlingen van groep 4, 5, 6, 7 en 8 bij verplichte leerstof, met behulp van gaming als leerinstrument. Squla is een hoogwaardige huiswerkhulp en ontwikkeld door FutureWhiz Media. Deze serious games-ontwikkelaar – opgericht in 2009 – is gespecialiseerd in educatieve gaming-concepten met een hoge kwaliteit van de content en interactie tussen de spelers. Veiligheid en privacy van de spelers staat daarbij voorop. Voor Squla werkt FutureWhiz onder meer samen met Cito. Meer informatie over Squla.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS